Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu! Zirvede Türkiye’den bir kent var!

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu! Zirvede Türkiye’den bir kent var!
BBC Travel tarafından açıklanan listeye göre, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belirlendi. Listeye Türkiye’den iki şehir dahil oldu.

Yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı metropolleri arasında yer alan megakent İstanbul, dünyanın en çok ziyaret edilen şehri oldu!

BBC Travel’ın Euromonitor International adlı şirketin verilerinden derlediği haberinde dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 kenti açıklandı. Listenin zirvesinde İstanbul yer alırken, turizmin gözde kenti Antalya’da kendine üst sıralarda yer buldu.

Turizmde pandemi öncesi döneme yeniden dönüldüğüne dikkat çekilen haberde, İstanbul’a gelen turist sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 26’lık bir artış yaşandığı vurgulandı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri listesinde İstanbul’un hemen ardından İngiltere’nin başkenti Londra yer alırken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin turizm başkenti Dubai ise üçüncü sıraya yerleşti.

Listenin dördüncü sırasında ise yine Türkiye’den bir şehir yer aldı. Turist sayısında yüzde 29’luk bir artış yaşayan Antalya’nın 2023 yılında nüfusunun 12 katı kadar ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

İşte dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 şehri:

1- İstanbul

2- Londra

3- Dubai

4- Antalya

5- Paris

6- Hong Kong

7- Bangkok

8- New York

9- Cancun

10- Mekke

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.