En az oy farkı İstanbul’un hangi ilçelerinde oldu 31 Mart 2024?

En az oy farkı İstanbul’un hangi ilçelerinde oldu 31 Mart 2024?
İstanbul’un 39 ilçesinde yerel seçim sona ererken adaylar arasında oy farkının oldukça az olduğu ilçelerin hangileri olduğu merak konusu oldu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçları YSK tarafından açıklandı. Sonuçların belli olmasının ardından yarışın kıran kırana geçtiği İstanbul ilçeleri de merak edilmeye başlandı. Peki megakent İstanbul’da en az oy farkı hangi ilçelerde yaşandı, farkın yüzde 2’den az olduğu ilçeler hangileri? İşte yanıtları…

Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin olmayan seçim sonuçlarını açıklamasının ardından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yaşanan oy farkları ve adayların aldığı oy oranları da belli oldu. Özellikle Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’un ilçelerinde yaşanan yarışa dair tüm detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Araştırılan konulardan biri de İstanbul’da en az oy farkının hangi ilçelerde yaşandığı oldu.

Kesin olmayan seçim sonuçlarında göre İstanbul’un üç ilçesinde yerel seçim yarışı nefes nefese sona erdi. İşte o ilçeler ve oy oranları…

Pendik: İstanbul Anadolu Yakası ilçelerinden Pendik, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı yarışının en az oy farkı sonuçlandığı yerlerden biri oldu. Pendik’te AK Parti adayı Ahmet Cin 187 bin 623 oyla yüzde 44,69, CHP’nin adayı Süleyman Tarık Balyalı ise 179 bin 608 oyla yüzde 42,78’lik oy oranlarına ulaştı. İki aday arasındaki oy farkı 8 binlerde kalarak yüzde 2’nin altında oldu.

Beykoz: İstanbul’un Anadolu Yakasında yer alan Beykoz ilçesinde tüm sandıkların açılmasının ardından adaylar arasında yaşanan mücadele de ortaya çıktı. Beykoz’da CHP’nin adayı Alaattin Köseler yüzde 45,87, AK Parti adayı Murat Aydın ise yüzde 44,91 oy oranına erişti. Böylece iki aday arasındaki oy farkının oranı yalnızca yüzde 0,96 oldu. İki aday arasında 1439 oy farkı olduğu belirlendi.

Gaziosmanpaşa: İstanbul’un Avrupa Yakası’nın en büyük ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa’da da kıran kırana bir belediye başkanlığı yarışı yaşandı. CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe 107 bin 636 oy alarak yüzde 40,44, AK Parti adayı Hasan Tahsin Usta ise 106 bin 757 oyla yüzde 40,11’lik oy oranına ulaştı. İki aday arasındaki oy farkı yalnızca 879 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.