Erkekler kesiyor devlet seyrediyor

Erkekler kesiyor devlet seyrediyor
İstanbul Feminist Kolektifi üyesi bir grup kadın İstanbul Ümraniye’de “Bağır herkes duysun erkek şiddeti dursun”, “Erkekler vuruyor devlet koruyor”, “Tesadüf değil erkek şiddeti” sloganları atarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Selin Nakıpoğlu, Arzu Odabaş’ın koca şiddetini adli mercilere bildirdiği halde öldürülene kadar devletin kılını kıpırdatmadığını belirterek, şunları söyledi:

‘Cam çerçeve mi indirelim’

“O merciler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, kadınların şikâyetini ciddiye almayanların takipçisi olacağımızı buradan herkese duyuruyoruz. Adana’da Semiha K. yıllarca şiddet gördüğü halde devlet onu da koruyamadı ve öldürüldü. Gebze’de Çiğdem K.’yi de kocası pompalı tüfekle öldürdü. Özlem eski kocadan kurtulmak için il değiştirdi katil onu buldu ve bıçakla ağır yaraladı. Maltepe’de Şehri F. daha önce şikâyetçi olduğu halde gözaltına alınıp bırakılan erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Gaziantep’te kocasından boşanmak isteyen kadın bıçaklanarak yaralandı. Erkekler seri kadın cinayeti işlerken devlet seyrediyor. Sokaklara çıkıp cam çerçeve mi indirelim? Silah mı kuşanalım?”

Kadınlar cinayet mahallinde

Kadınlar Ümraniye’de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Arzu Odabaş’ın öldürüldüğü yerde, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.