Günlerdir uyarı üstüne uyarı yapılan İstanbul'da kar fırtınası başladı!

Günlerdir uyarı üstüne uyarı yapılan İstanbul'da kar fırtınası başladı!
İstanbul’da beklenen ve günlerdir uyarısı yapılan kar fırtınası sabah 06.30 itibariyle başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’daki kar yağışı ve fırtınası için ‘Turuncu’ kodla uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için ‘turuncu’ kodla uyarı yaptı. Karla mücadele ekipleri alarma geçti. 20 santimetrenin üzerinde karın birikme ihtimali tedbirleri beraberinde getirdi.

İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı ve fırtınası için tedbirler alındı. Okullarda eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi. Hava ve deniz yollarında seferler iptal edildi.

Karla mücadele ekipleri alarma geçti. 20 santimetrenin üzerinde karın birikme ihtimali tedbirleri beraberinde getirdi.

Eğitime kar engeli: Birçok ilde okullar tatil edildiEğitime kar engeli: Birçok ilde okullar tatil edildi

İstanbul, Bursa, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de yüz yüze eğitime ara verildi. İlk ve orta dereceli okullar, üniversiteler, özel eğitim kurumları ve kreşlerde pazartesi gününe kadar eğitim yapılmayacak. Çanakkale’de de 5 ilçede taşımalı eğitime bugün ara verildi.

AFAD: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Bursa, Sakarya, Yalova, Kocaeli’de kronik hasta, engelli ve hamileler, İstanbul’da ise tüm kamu personeli bugün idari izinli sayılacak. Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde görevli personel kapsam dışında olacak.

Tır ve kamyonların İstanbul'a giriş ve çıkışları yasaklandıTır ve kamyonların İstanbul'a giriş ve çıkışları yasaklandı

HAVA VE DENİZ ULAŞIMINDA SEFER İPTALLERİ

Yoğun kar yağışı ve fırtına beklentisi hava ve deniz ulaşımında iptallere neden oldu. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında, THY’nin bugün ve yarın yapılması planlanan 418 seferi iptal edildi. İDO ve BUDO’nun da bazı seferleri yapılmayacak.

İstanbul Valiliğinin koordinasyonunda 28 binden fazla personel görev başında olacak. 2 bin 500’den fazla araç ise hazır bekletiliyor. Marmaray ve metro seferleri gece 2’ye kadar uzatıldı.

Ayrıca ikinci bir duyuruya kadar; Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların şehre girişi İstanbul içinde bulunanların da trafiğe çıkışları saat 04.00’ten itibaren yasaklandı.

Uyarılar sürerken, dün şehrin özelikle yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Yetkililer, don ve buzlanma uyarısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.