Haklarınızı iyi öğrenin!

Haklarınızı iyi öğrenin!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Vefa Poyraz Anadolu Lisesi'zi ziyaret etti. Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan İmamoğlu, erkenden kutladı.

 

İmamoğlu öğrencilere de “Haklarınızı ve hukukunuzu iyi öğrenin. Her çocuk, her genç, her vatandaş hakkını, hukukunu iyi bilmeli” tavsiyesinde bulundu


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Vefa Poyraz Anadolu Lisesi’ni, ziyaret etti. Okul ziyaretinde İmamoğlu’na İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy ve İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Barış Yıldız da eşlik etti. İmamoğlu, okul müdürü Hüseyin Boyraz tarafından odasında ağırlandı. 9D sınıfında öğrencilerle bir araya gelen İmamoğlu, lise yıllarının eğitim hayatında unutamadığı anlar olarak kaldığını belirtti. Öğrencilere kendisinden bir talepleri olup olmadığını soran İmamoğlu, “Belediye, bazen insanlara uzak gelir. Ama aslında hayatın en fazla içindeki kurumdur belediye kurumu. Gaziosmanpaşa Belediyesi de sizin belediyeniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sizin belediyeniz. İkisi farklı alanlara hizmet ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin örneğin hizmet sınırları var ilçe belediyeleri olarak, bizim gibi büyükşehir belediyesinin farklı hizmet sınırları var. Ama ikisi de halka ait kurumlar. Halkın oylarıyla seçilen kurumlar” dedi. 

 

Demokrasiyi, kişilerin hak ve özgürlüklerini koruyan bir yönetim sistemi şeklinde tanımlayan İmamoğlu, “Bunun belki de başlangıç aşaması yerel yönetim. Bu bakımdan haklarınızı ve hukukunuzu iyi öğrenin. Her çocuk, her genç, her vatandaş hakkını, hukukunu iyi bilmeli ki hakkını ve hukukunu savunabilsin, koruyabilsin ve geliştirebilsin. Bu bağlamda, bunları iyi öğrenmeniz, özgüveni yüksek bireyler olmanız önemli. Ben, Atatürk'ün o sözünü çok severim: ‘Fikri hür, vicdan hür bireyler’ Hem fikren hem vicdanen kendisi olan insanlar ve bizim o kişiye saygı duymamız, birbirimize saygı duymamız, birbirimizin yaşam biçimine, duygularına, düşüncelerine saygı duymamız çok kıymetli. O zaman daha huzur içinde bir toplum olabiliriz. Bu bakımdan her birimizin bu prensiplere uygun bir gelecek kurmanıza ihtiyacımız var. Özellikle genç kızlarımızın, genç oğullarımızın uyum içerisinde, birbirine saygı duyacak şekliyle bir gelecek kurmasını çok değerli buluyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Öğrencilerin ardından öğretmenler odasını da ziyaret eden İmamoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. “Öğretmenlerimizin çok daha iyi koşullarda, çok daha hak ettiği, özlük haklarının olduğu bir ortamda buluşmayı elbette diliyoruz” diyen İmamoğlu, “İnsanın varlığı, insanın varoluşu, insanlığın varoluşu noktasında çok temel adımları sizler sayesinde elde ediyor ve temel doğruları sizler sayesinde öğreniyorlar” ifadelerini kullandı. Fırsat buldukça okul ziyaretleri gerçekleştirdiğini kaydeden İmamoğlu, “Her gittiğimiz okulda, varsa yapabileceğimiz şeyler, onları da öğreniyoruz ve yerine getirmeye gayret ediyoruz. Eğitime yapılan her hizmetin çok önemli olduğunun, çok değerli olduğunun farkındayız. İnsanlarımızın, toplumumuzun gelişmesinin birinci ve çok önemli unsurunun eğitim olduğunun farkındayız. Bu bakımdan bu sahaya ayırdığımız gücümüzü, bütçemizi katlayarak artırmaya devam ediyoruz. Çocuklara açtığımız kreşlerden yurtlarımıza, öğrencilere sağladığımız burs imkanlarından okullarımıza verdiğimiz destekleri artırma noktasında attığımız adımlara varıncaya kadar; daha önce olmayan, şimdi olan ya da olup, şimdi daha çok geliştirdiğimiz yoğun hizmet hatlarımız var. İnşallah insanlarımızı, başta sizin gibi değerli meslek sahibi öğretmenlerimizi mutlu eden bir yönetim süreci sağlarız. Temennimiz o. Neticede size ait olan, devletimizin kurumlarının seçimle gelmiş emanetçileriyiz. İnşallah onu layıkıyla yerine getirir ve sizlerin de güzel cümlelerini hak ederiz” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.