Hünerlerini sergileyip yeniyılı kutladılar...

Hünerlerini sergileyip yeniyılı kutladılar...
Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitim, spor ve müzik kursları öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yılbaşı etkinliği gerçekleştirildi. Gitardan, baleye, modern danstan tiyatroya kadar etkinliklerin sergilendiği programda, Çatalca Be
Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren eğitim, spor ve müzik kursları, ilçede eğitim ve kültürün gelişmesi adına faaliyetlerine devam ediyor. Bilgisayardan, İngilizceye, modern danstan baleye, halk oyunlarından aerobiğe, gitar, keman, piyano gibi geniş bir yelpazede hizmet veren kurslarda yüzlerce kursiyer eğitim alıyor.

Çatalca Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren kurslar 2010 yılını geride bırakırken düzenlemiş olduğu etkinlikle izleyicilere keyifli bir gün yaşattılar. Tiyatro kursu öğrencilerinden Fırat Özdemir’in “Tiyatro” konulu tiradıyla başlayan program, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Çatalca’yı eğitim ve kültür kenti haline getirme çalışmalarının her daim devam ettiğini belirten Başkan Cem Kara; “ Çatalca’da ve ülkemizde gençlerimiz, çocuklarımız sınavdan sınava koşturuluyor. Çocuklarımızı yarış atı gibi maraton koşucusu gibi görmek beni gerçekten çok üzüyor. Bu çocuklara eğitimin yanı sıra, kültür de aşılamak lazım, yeteneklerini ortaya çıkarmak lazım. İşte biz bunu gerçekleştirmek için kurslarımızı açtık. Vermiş olduğunuz destekten ötürü herkese teşekkür eder, herkesin yeni yılını şimdiden kutlarım” dedi.
 Hem eğlediler. Hem eğlendirdiler
Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından, Mert Yüksel, Levent Altın, Gökhan Güner ve Merve Gözlü tarafından mini bir konser verildi. İzleyicilerin de eşlik ettiği konserin ardından tiyatro kursu öğrencilerinden Sevilay Altun, Fırat Özdemir, İlyas Kayım, Sultan Altun, Ebru Albayrak ve Şeyda Nur Yıldız tarafından “Yönetmen” isimli skeç sunuldu. İzleyicilerin kahkahalar ile izlediği skeç, büyük alkış aldı. Bu performansın ardından ise Çatalca Belediyesi kurslarının melekleri yani bale kursu öğrencileri gösteri sundular. 18 bale öğrencisinin sergilemiş olduğu bale gösterisinde veliler de en az sahnedeki minikler kadar heyecanlıydı. Çok büyük beğeni ve neşe ile izlenen gösteriden sonra tiyatro kursu öğrencilerinden Özlem Atağ “Midas’ın Kulakları” isimli tiradı sergiledi. Minik öğrenciler tarafından bir bale gösterisinin daha sunulmasının ardından Çatalca Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de Karadeniz Yöresi oyunlarını sergilendi.
Yeniyıl pastasını kestiler
Tiyatro salonunda yapılan programın bitmesiyle birlikte fuaye salonunda 2011 yılı pastası, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve kursiyerler ile beraberce kesildi. Büyük bir coşku ile kesilen pastanın ardından, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve öğrenciler pastalarını beraber yediler ve bol bol sohbet ettiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.