Haberdar Gazetesi İ̇stanbul İBB'de zabıta müdürü Hakan Aplak görevine döndü

İBB'de zabıta müdürü Hakan Aplak görevine döndü

İBB Soruşturması kapsamında tutuklanan ve 13 ay sonra tahliye edilen Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak, törenle görevine başladı. İBB Başkanvekili Nuri Aslan, “Evine, yuvana hoş geldin Hakan Aplak!” derken, Aplak da hâlâ tutuklu bulunan yol arkadaşlarının ailelerine kavuşmasını diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan ve 13 ay sonra tahliye edilen Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak için göreve iade töreni düzenlendi. Edirnekapı’da bulunan Zabıta Daire Başkanlığı Konferans Salonu’ndaki törene İBB Başkanvekili Nuri Aslan, İBB bürokratları ve Aplak’ın Anadolu ve Avrupa Yakası’nda görev yapan mesai arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Aslan, sözlerine İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını ileterek başladı. Hakan Aplak’ın yeniden görevine dönmesinin önemli bir buluşma olduğunu belirten Aslan, benzer süreçler yaşayan yol arkadaşlarına da kavuşacaklarını söyledi.

Onuruyla döndü

Aslan, konuşmasında, “Ekrem Başkanımızın vatansever yol arkadaşları, Bugün çok güzel bir nedenle bir aradayız. Belediyemizin Avrupa Yakası Zabıta Müdürü, her zaman dürüstlüğüyle ve çalışkanlığıyla gurur duyduğumuz Hakan Aplak, yaklaşık 14 aylık haksız ve hukuksuz bir tutukluluk sürecinin ardından nihayet ait olduğu yerde, aramızda. Bugün, onuruyla ve başı dik bir şekilde görevinin başına dönüyor.“ ifadelerini kullandı.

Hoş geldin mesajı

Aslan, Aplak’ın yeniden mesai arkadaşlarıyla buluşmasından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Biliyorum; o İstanbulluya hizmet etmeyi, işini çok özledi; sizler de onun o güven veren duruşunu, dostluğunu ve mesai arkadaşlığını çok özlediniz. Bugün, onca zorluğun, onca haksızlığın ve çekilen bunca hasretin ardından gelen vuslat vaktidir. Hakan Aplak, bir Cumhuriyet evladıdır. 1998 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyemizde, Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Her zaman devletine ve milletine sadakatle hizmet etmiştir; bugünden sonra da aynı inançla, aynı azimle hizmet etmeye devam edecektir. Evine, yuvana hoş geldin Hakan Aplak! Daha İstanbul için yürüyecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var! Bu anlamlı günde, benzer haksızlıklara karşı dimdik duran, Anadolu Yakası Zabıta Müdürümüz Nazan Başelli’ye de bir kez daha, kalpten bir ‘hoş geldin’ demek istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki aramızdasınız.”

Adalet vurgusu

Zor zamanlardan geçtiklerini ancak umutlarını koruduklarını belirten Aslan, birlik mesajı verdi. Aslan, “Zor zamanlardan geçiyoruz, farkındayım. Dar zamanlardayız, üzerimize gelindiğini biliyoruz. Ancak dimdik ayaktayız! İnancımızdan, birbirimize olan bağlılığımızdan bir milim bile geri adım atmıyoruz. Sakın ama sakın umudunuzu kesmeyin Biz kazanacağız. Er ya da geç haklılar kazanacak, adalet kazanacak. Bugün Hakan Müdürümüze kavuştuğumuz gibi, haksızlığa uğrayan tüm yol arkadaşlarımıza da tek tek kavuşacağız. Dün Silivri’deydim. Oradaki o iradeyi, o kararlı duruşu bizzat gördüm. Hepinize İstanbul’umuzun seçilmiş belediye başkanı, ülkemizin yarınlarına olan umudu Ekrem Başkanımızın lamlarını, sevgilerini ve o bitmeyen enerjisini getirdim. Başkanımızın da dediği gibi: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz, hep birlikte başaracağız!’” dedi.

Aplak’tan teşekkür

Mesai arkadaşlarının alkışlarıyla konuşan Hakan Alpak, yaşadığı süreci ve yeniden görevine dönmenin kendisi için taşıdığı anlamı anlattı. Aplak, “Hayatımın en zor ve en uzun günlerini yaşadım. Sevdiklerimin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğum ailemden, tam 13 ay, yani 391 gün, boyunca ayrı tutuldum. Bu zorlu sürecin ardından, bugün yeniden aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duymaktayım. Yaşadığım bu mutluluğu kelimelerle ifade etmek gerçekten çok zor. Bu zorlu süreçte gücümü; ailemden, sevdiklerimden ve sizlerin bana duyduğu özlem ve güvenden aldım. Bu vesileyle, başta Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, hâlâ tutuklu bulunan tüm yol arkadaşlarımızın en kısa zamanda ailelerine ve sevdiklerine kavuşmalarını canı gönülden diliyorum. Bu zor süreçte beni ve ailemi yalnız bırakmayan başta Sayın Başkan Vekilimiz Nuri Aslan Bey olmak üzere tüm yöneticilerimize; desteklerini her an hissettiğim, üniformasını 28 yıldır onurla taşıdığım teşkilatımıza ve mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Çiçek takdim edildi

Konuşmaların ardından İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak’ı sahneye davet ederek göreve dönüşünü taze kır çiçekleriyle kutladı. Aslan, daha sonra Anadolu Yakası Zabıta Müdürü Nazan Başeli’ye de çiçek takdim etti.

Törenin ardından öğlen yemeğini Zabıta Daire Başkanlığı personeliyle yiyen Aslan, tesis içinde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Program, çalışanlarla çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *