İSKİ su sayaçlarının donmasına karşı uyardı

İSKİ su sayaçlarının donmasına karşı uyardı
İSKİ, önümüzdeki günlerde İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı ve soğuk havadan dolayı su sayaçlarının donmasına karşı vatandaşları uyardı

İSKİ, önümüzdeki günlerde İstanbul'da etkisini göstermesi beklenen yoğun kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle su sayaçlarının donması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu ve tedbir alınması çağrısı yaptı.

İSKİ'den yayınlanan açıklamada "Önümüzdeki günlerde beklenen dondurucu soğuk hava dalgası sebebiyle su sayaç ve tesisatları donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir" uyarısı yapıldı.

Buna göre "Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı ve etrafı soğuğu geçirmeyen izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Hava sıcaklığının -3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor

Cuma sabahı İstanbul'da görülmeye başlayan kar yağışının haftasonu özellikle Pazar gününden itibaren şiddetini arttırarak 10 cm kalınlığı bulması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise -3 dereceye kadar inmesi beklenirken, İstanbul Valiliği de Twitter hesabından tebirli olunması uyarısında bulundu. 

Valilik Twitter hesabından muhtemel olumsuzluklara karşı alınacak önemlere yönelik bir açıklama yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından "İBB olarak, kış şartlarıyla mücadeleye, tüm ekiplerimizle hazırız" diyerek hazırlıkları yerinde incelediği bir yayın paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.