İstanbul'a AKOM'dan hava durumu uyarısı! Yağmur geliyor! Çarşamba ve perşembe günü...

İstanbul'a AKOM'dan hava durumu uyarısı! Yağmur geliyor! Çarşamba ve perşembe günü...
AKOM İstanbullular için hava durumu uyarısında bulundu. Çarşamba ve perşembe gününe dikkat çekildi. Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul’da 2 gün boyunca sürmesi beklenen sağanak yağmur, sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı.

Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

İstanbul’da 2 gün boyunca sürmesi beklenen sağanak yağmur, sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı.

Esenyurt-Beylikdüzü çevresinde etkili olan sağanak yağış kanalizasyon ve su tahliye kanallarının patlamasına neden oldu. Sokaklarda sel suları ve gölekler oluştu.

AKOM'dan yapılan uyarı şu şekilde;

Bugün gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen serin ve yağışlı sistemin önümüzdeki 3 bün boyunca il genelinde etkili olması bekleniyor.

Yağışların yarın gün içerisinde etkisini arttırması, kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültüsü sağanak yağmur şeklinde aralıklarla perşembe akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem arz etmektedir.

ORHAN ŞENDEN YAĞIŞ AÇIKLAMASI

ORHAN ŞEN'DEN YAĞIŞ AÇIKLAMASI 

 CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul'da beklenen yağışlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şen, "Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un batısında başlayıp öğlene doğru geneline yayılacak akşama sona erecek. Yarın perşeme sabaha karşı tekrar başlayacak akşama kadar devam edecek bugün 32 C yarın 29 C" dedi.

Şen sözlerini şöyle sürdürdü;

Bugün gene öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülecek. Sıcaklıklar çok değişmeyecek. Rüzgar Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olacak.

4 İLDE YAĞIŞLI DEVAM EDECEK

4 İLDE YAĞIŞLI DEVAM EDECEK 

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün açıkladığı hava tahmin raporuna göre, yağışlı havanın Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’nın içinde bulunduğu bölgede etkisini göstermeye devam edeceği bildirildi. Öğle saatlerinde sonra ise bölgenin tamamında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde hava sıcaklığının 1 ile 3 derece kadar düşerek mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.