Mübadele Müzesi, turizmi canlandırır

Mübadele Müzesi, turizmi canlandırır
Başkan Cem Kara, Mübadele Müzesinin açılacak olmasının Çatalca için bir dönüm noktası olacağını, Çatalca’nın kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi için herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Türkiye’de bir ilk olarak açılacak olan ‘Mübadele Müzesi’ ve Kaleiçi Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon çalışmaları ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Kaleiçi Mahallesi’nde Akdeniz Kıraathanesi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına özellikle tarihi yapı olarak binaları tescillenen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 Toplantıda konuşan Başkan Cem Kara, Mübadele Müzesinin açılacak olmasının Çatalca için bir dönüm noktası olacağını, Çatalca’nın kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi için herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 Çatalca Kaleiçi Mahallesi’nde açılışa hazırlanan Mübadele Müzesindeki hummalı çalışmalar devam ederken, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, gelişmeler hakkında önceki gün Kaleiçi Mahallesi’nde bir halk toplantısı düzenledi. Mübadele Müzesinin karşısında yer alan Akdeniz Kıraathanesi’nde yapılan toplantıda Başkan Cem Kara, ‘toplantıyı burada yapmamızın sebebi, sizlerle daha yakın olabilmektir. İstesek kültür merkezimizde veya daha kalabalık olacaksa büyük salonlarda da yapabilirdik ama böyle daha samimi bir hava yakalayacağımız için böyle bir yöntem seçtik’ dedi.

 Kaleiçi Mahallesi’nin 80’li yıllarda sit alanı ilan edilmesi bazı evlerin ve eserlerin de tarihi yapı olarak tescil edilmesiyle birlikte artık bu alan içerisinde herhangi bir inşaat yapılamayacağını belirten Başkan Cem Kara, bu binaların ya kaderine terk edilerek kötü, köhne bir durumda kalacağını ya da el birliği ile çalışarak restore çalışması yapılarak bu eserlerin geleceğe taşınacağını belirtti.

 Kaleiçi Mahallesi’nde açılacak olan Mübadele Müzesinin ilçe turizminin kalkınmasında, ilçe ekonomisinin canlanmasında ve tarihi binaların restorasyonunu da bir lokomotife benzeten Başkan Kara, ‘bu müze gelecek iyi günlerin müjdecisi ve önderidir. Müze ve müzeyle beraber gerçekleşecek olan restorasyon projeleri de bir kişinin değil, ortak yapılmış projedir. Ölçerler Ailesinin yeri tahsis etmesi ile Avrupa Kültür Başkenti 2010 Ajansı, Çatalca Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı’nın ortak çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu çalışmaların aslında en büyük ortağı siz değerli halkımızsınız. Sizlere neyi nasıl yapacağımızı anlatarak, sizleri her zaman olduğu gibi bilgilendirerek, Çatalca’nın önünü açıyoruz. Gelin hep beraber işbirliği ile Kaleiçi Mahallemizi restore edelim. Buralarda pansiyonlar olsun, yöresel yemeklerimizi sunacağımız yerel işletmeler olsun, hediyelik eşyaları üretip satabileceğimiz tesislerimiz olsun. Yerli ve yabancı turisti burada konaklatalım, evimize ek kazanç girsin. Ekonomik anlamda Çatalca’yı geliştirelim’ dedi.

 Akıllarda hiçbir soru kalmaması için herkesin kafasını kurcalayan soruyu da rahatça sormasını isteyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, vatandaşlar tarafından sorulan soruları da cevaplayarak, “el birliği içerisinde başaramayacağımız hiçbir iş ve aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” şeklinde konuşarak ilçede tarihi yapıların restorasyonu başta olmak üzere ilçedeki her çalışmanın ve projenin birlik ve beraberlikler neticesinde, ortak çalışmalarla aşılabileceğini hatırlattı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.