Musa Karademir Dem Parti’den Büyükçekmece’ye talip

Musa Karademir Dem Parti’den Büyükçekmece’ye talip
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği Başkanı ve eski HDP İstanbul milletvekili adayı Musa Karademir Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı oldu.

DEM Parti Genel Merkezi daha önce İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçelerinde aday çıkaracaklarını açıklamıştı. DEM Parti'nin İstanbul’da İmamoğlu’nun karşısına aday çıkarıp çıkarmayacağı ve İstanbul'un diğer ilçelerinde adaylarını açıklaması, diğer partilerle süren müzakerelerden sonra belli olacak. Parti peyder pey yapacağı adaylık açıklamaları ile seçim takvimi süresince bu çalışmalarını sürdürürken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği Başkanı ve eski HDP İstanbul milletvekili adayı Musa Karademir Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı müracaatını DEM Parti İstanbul İl Başkanlığına yaptı.

Kimse yüzümüze bakmıyor

“Parti mensupları ve seçmenleri olarak yaşadığımız yerde temsiliyet noktasında görmezden gelinmemiz kabul edilir bir davranış değildir” diyerek kesinlikle partisinin kendisini aday göstereceğini kaydeden Karademir, “Bizim oylarımızla seçim kazananlar her yerde bizi yok saymaktalar. Cenazemiz oluyor, düğünümüz oluyor karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Yaşadığımız, vergi verdiğimiz ülkemizde adeta ikinci sınıf muamelesi görmekteyiz. 2023 seçimlerinde Büyükçekmece’de HDP artı TİP 17 bin oy aldı. Benim amacım bu oyu 20 bine çıkararak partimin itibarına zarar vermemek olacaktır. Her siyasi parti her seçimde bizim oylarımıza talip oluyor, gizli ittifaklar kuruyorlar. Seçimler bitiyor kimse yüzümüze bakmıyor. Artık bu duruma düşmek istemiyoruz. Seçimleri kaybedersek de bari onurumuzu kaybetmeyelim. İstediğimiz tek şey, adalet, hak, hukuk ve kardeşlik. Başka bir amacımız ve talebimiz yoktur, olamaz da” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.