O OTOPARK SATILACAK!

O OTOPARK SATILACAK!
İBB'nin borç yükünden kurtulmak için umut bağladığı arsaya yine talipli çıkmadı. İlk olarak 23 Aralık 2015 yılında satışa çıkarılan ancak alıcısı çıkmayan arsa 8 yıl sonra yeniden satışa çıkarıldı. Şu anda İSPARK otoparkı olarak kullanılan 2 bin 882

İBB’nin Beşiktaş’taki kupon arazisine talipli çıkmayınca üçüncü kez 518 milyon bedelle satışa çıkarıldı. Defalarca kez satışa çıkan arazinin ‘Barbaros Prestij Alanı’ kapsamında kat yüksekliği 11 kata çıkarıldı. İBB’nin elinde bulunan kupon arazilerinin başında gelen arazinin satış bedeli ise 518 milyon 760 bin lira olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyen kişilerin 15 milyon 562 bin lira teminat yatırmaları gerekiyor.

Teklif gelmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş Dikilitaş'ta bulunan İSPARK otoparkını ilk olarak 23 Aralık 1015 tarihinde satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 92 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. Ancak araziye teklif veren çıkmayınca satış da askıya alındı. AKP döneminde satılamayan otopark belediye el değiştirince yeniden satışa çıkarılmıştı Ancak arazinin akıbeti daha önceki ihalelere benzeyeceği yönünde. 518 milyon muhammen bedelle satışa çıkarılan arsa 24 Mayıs 2023 tarihinde satışa çıkarıldı. İBB’de kurulan satış komisyonuna kimsenin herhangi bir teklif yapılmadı.

Üçüncü kez satışta

Borçlarından dolayı arsayı satmak isteyen İBB’nin ikinci ihalesi 14 Haziran 2023 tarihinde oldu. Saraçhane’deki Encümen Salonu’nda yapılan ihaleye belirlenen tarih ve saatte bir tane bile teklif yapılmadı. Elindeki son kupon arazilerinden birini satarak borç yükünü hafifletmek isteyen İBB, arsayı üçüncü kez satışa çıkardı. Aynı muhammen bedelle satışa çıkarılan arsa için belirlenen ihale tarihi ise 12 Temmuz 2023 oldu. 518 milyon 760 bin lira muhammen bedelle satılacak arsa açık teklif usulüyle satılacak.

İBB karar aldı

İBB 16 Haziran 2022 tarihinde Beşiktaş Belediyesi’nin talebi doğrultusunda arsayla ilgili şu kararı aldı: “Parselle ilgili imar değişikliğine incelemeler sonucu parsel büyüklüğüne ve parselin imar planında verilmiş fonksiyonuna göre değişmekte olan, mevcut ortalama yükseklikler ortaya çıkmıştır. Parsel büyüklüklerine göre bir sınıflandırma yapılarak maksimum yükseklik belirlemesi yapılması, buna göre imar planlarında “Hmax: Serbest” yapılaşma şartları olan parsellerde yükseklik belirlenmesi yolu izlenecektir. Ekte iletilen listede, parsellerin hem ruhsata tabi mevcut kat yükseklikleri hem de meri imar planlarına göre farklı taban oturumları baz alınarak hesaplanan ortalama kat yükseklikleri ortaya çıkmıştır. Bu çalışmaya göre, yukarıda belirtildiği gibi plan tadili olan parsellerde mevcut kat yükseklikleri üzerinden, diğer parsellerde ise ortaya çıkan ortalama yükseklikler üzerinden yükseklik belirlenmesi gerekmektedir.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.