Önce tapu sonra kentsel dönüşüm!

Önce tapu sonra kentsel dönüşüm!
İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İBB önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi

Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.
İBB önündeki Saraçhane parkında toplanan İstanbul’un farklı semtlerinden kentsel dönüşüm mağduru mahalleliler taleplerini taşıdıkları döviz ve pankartlara yansıttı. “Tapu istiyoruz”, “Sorun sadece dört duvar değil”, “Partimiz de seçimimiz de evimiz ve mahallemiz” yazılı dövizler taşıyan yurttaşlar İstanbul’un. Sultangazi Habibler, Sarıyer Kazım Karabekir, Çayırbaşı, Poligon, Derbent, Cumhuriyet, Sarıdağ, Reşitpaşa, Beykoz Çiğdem, Üsküdar Kuzguncuk, İcadiye, Pendik Ertuğrulgazi, Ümraniye Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu mahallelerinden gelerek alanı doldurdu.


Alanda toplanan mahalleliler adına konuşan Avukat Erbay Yücak, rezerv alan uygulamasıyla yurttaşların mağdur edildiğini söyleyerek, “Senelerdir o mahallede oturan, mahalleyi mahalle yapan yurttaşların tapuları verilsin. Planlama ve dönüşüm tapular verildikten sonra mahallelinin lehine yapılsın” dedi. Bu taleple imza toplayacaklarını anlatan Yücak, “Topladığımız imzaları İBB’ye teslim edeceğiz, taleplerimiz kabul edilene kadar İBB önündeki eylemlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.