SİYASETİN VEFASI BÖYLE OLUR…

SİYASETİN VEFASI BÖYLE OLUR…
Veysel Yavuz, Anma Gecesi’nde her renkten siyasetçiyi biraraya getirdi
ÇATALCA’nın çok sevilen isimlerinden SHP ilçe başkanı Veysel Yavuz ölümünün birinci yıldönümünde hem mezarı başında hemde Sofram restorantta düzenlenen yemekli gecede dostları tarafından anıldı. Siyasetin vefası bir kere daha Çatalca’da gözler önüne serildi. Başta SHP’nin eski Genel Başkanı CHP Başdanışmanı Murat Karayalçın olmak üzere siyaset dünyasının ve Çatalca’nın önde gelen isimleri Veysel Yavuz’un anısına biraraya gelerek hasret giderdi.
İlk tören Yalıköy’de oldu
Genç yaşta yaşamını yitiren Veysel Yavuz’un dostları öncek gün Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak buradan Yalıköy’de Yavuz’un mezarına gittiler.Mezarlıktaki törene Murat Karayalçın, Ahmet Gülyüz Ketenci, Dr. Gürbüz Çapan, Nail Öztürk, Mustafa Göçküncü başta olmak üzere bir çok Veysel Yavuz dostu katıldı. Saat 15.00 gibi Çatalca’dan Yalıköy’e hareket eden grup ardından saat 18:00’de Çatalca Sofram Restaurant’a geçti.
Sofram’da duygusal toplantı
Çatalca’da siyaset dünyasının sevilen simalarından bir olan Veysel Yavuz için, Sofram restorantta düzenlenen anma toplantısı duygusal sahnelerin de yaşanmasına neden oldu. Veysel Yavuz’un yol arkadaşı,kadim dostu eski Belediye Başkanı Fırat Aykut, zaman zaman gözleri dolarak yaptığı konuşmasında siyasette ve yaşamda vefa duygusunun bir kez daha önemine dikkat çekerek; “Bu akşam burada siyaset ve iş yaşamında değişik noktalarda olanlar rahmeli Veysel Yavuz için bir araya geldi. Keşke O’da burada olabilseydi” dedi. Aykut konuşmasında her kesimden ismin Yavuz’un anısına biraraya geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Burada çok değişik kesimlerden inasnalra birarada..Değerli kardeşi Veysel Yavuz için geldiler. Biz birbirimize oy vermeyiz ama canımızı veririz. Şimdi oy degil can değerli.Burada bir vefayı, bir insancıl davranışı ortaya koyduk. Sadece Çatalca’dan değil çok uzaklardan değişik yerlerden gelen arkadaşlarımız Veysal Yavuz için buradalar..Siyasette belki hiçbir zaman birarada olmadığımız dostlarımız bir vefa adına buradalar. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Biliyorum ki Veysel Yavuz’da biz görüyor.”
Her kesimden dostlar oradaydı
Veysel Yavuz için düzenlenen geceye Çatalca’nın önde gelen isimlerinin yanısıra CHP ve SHP’nin ünlü isimleri de biraraya geldi. SHP’nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller Hükümeti’nin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı halen CHP Genel Başkan Başdanışmanı olan Murat Karayalçın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Çatalca Eski Belediye Başkanı İsmail İp ve Fırat Aykut, kapatılan Durusu Beldesi eski Belediye Başkanı ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Engin Akman,CHP eski il başkanlarından ve milletvekillerinden Av.Ahmet Gülyüz Ketenci, SHP eski İl Başkanı Ali Özcan, Özel Yaşam Hastaneleri Sahibi ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlarından Dr.Beyzade Özkahraman, CHP Büyükçekmece eski ilçe başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Op.Dr. Ali Şeker, CHP eski İlçe Başkanı Ali Ulvi Gökbulak, eski belediye ve ile genel meclisi üyeleri, değişik partilerden siyaset dünyasının isimleri, gazeteci dostları, Cumhuriyet Gazetesi Yazarlarından Miyase İlknur,Çatalcalı dostları bu anlamlı gecede Veysal Yavuz’u andılar.
Mert anısını anlattı
Gazetemiz Genel Yayın Yöentmeni Mehmet Mert’te gecede Veyel Yavuz ile ilgili bir anısını dostlarıyla paylaştı. Mert, 26 Kasım 2009 tarihinde Çatalca ileilgili yazdığı yazıyı Fırat Aykut’un rahmetli Veysel Yavuz’a okuduğunu anımsattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.