Türkoba’lı bayanlardan Sanat evine yoğun ilgi…

Türkoba’lı bayanlardan Sanat evine yoğun ilgi…
Bu yıl hizmet vermeye başlayan Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Türkoba Sanat Evi Türkoba’lı hanımlardan yoğun ilgi görüyor.

Mefruşat, Ahşap Boyama, Kurdele ve Brezilya Nakışı gibi derslerin uzman eğitmenler tarafından verildiği Türkoba Sanatevi’nde bayanlar hem aile ekonomilerine   katkı sağlıyor, hem de psikolojik olarak rahatladıklarını dile getiriyorlar…
 
Kurdele ve Brezilya Nakışı derslerine ayrı bir önem veren bayanlar evlerindeki eksiklikleri giderdiklerini ya da yakınlarına çeyiz konusunda yardımcı olduklarını belirtiyorlar.
 
Yeşim Çifçi (34): bir kızım var, evde boş oturmaktansa ,burada bir şeyler öğreniyoruz.Yeni yeni   insanlar tanıyoruz. Bu yüzden bize destek olan burayı bize kazandıran herkese teşekkür ederiz.
 
Emriye Tüysüz (42): Evde oturunca strese giriyoruz. Psikolojimiz bozuluyor. Bir kaç saat olsa da kendimize zaman ayırıyoruz. Ev temizliği, yemek derdini unutup sadece bu işi düşünüyoruz. Bu da bizi rahatlatıyor.
 
Yasemin Yüce (39): Evde hep aynı şeyleri yaptığımız için bunalıyorduk. Kursa başladıktan sonra kendimizi her işin üstesinden gelebilirmişiz gibi hissediyoruz.
 
Aynur Gülırmak (34): Evlere tıkılıp kalmıştık. Türkoba da gidebileceğimiz bir yer yoktu. Eşlerimiz bizi kursa gönül rahatlığıyla gönderiyorlar. Bir yandan çocuklarımız uzman öğretmenlerce eğitilirken, bizlerde burada bir şeyler öğreniyoruz.

Sedanur Güneş (15): Okula çeşitli nedenlerden dolayı gidemedim. Evde oturuyordum. Kursun açıldığını duyunca buraya başladım. Hem iyi vakit geçiriyorum hem de çeyizimi hazırlama fırsatı buluyorum. Bu yüzden Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e çok teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.