Tuzla’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak. 22 Nisan’da başlayacak programlar, 25 Nisan’a kadar devam edecek. Kutlamalar kapsamında sergiler, film gösterimleri, spor organizasyonları ve festivaller Tuzlalılarla buluşacak.
Programın en dikkat çeken başlıkları arasında ise 23 Nisan günü gerçekleştirilecek park açılışı ile kortej yer alacak. Bayram coşkusunun sokaklara taşınacağı etkinliklerde, farklı yaş gruplarına hitap eden çok sayıda program düzenlenecek.
Sergiyle Başlıyor
Kutlamaların ilk etkinliği, 22 Nisan’da Rumeli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Atatürkçü Düşünce Derneği Tuzla Şubesi’nin “23 Nisan Özel Karma Resim Sergisi” olacak. Aynı gün yine aynı merkezde “Ülkü’nün Hayatı” adlı film gösterimi yapılacak.
Spor Ve Festival
23 Nisan günü etkinlikler, Tuzla Belediyesi Stadı’nda düzenlenecek U9-U10 Futbol Turnuvası ile başlayacak. Günün devamında Tuzla Sahil Tören Alanı’nda Uluslararası Halk Dansları ve Çocuk Festivali gerçekleştirilecek.
İshakpaşa Açılıyor
Bayram programının öne çıkan başlıklarından biri de Orta Mahalle’de bulunan İshakpaşa Parkı’nın açılışı olacak. Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl’ün katılımıyla yapılacak açılış, saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
Kortej Sokaklarda
Aynı gün, Gençlik Gemisi önü başlangıç noktası olmak üzere düzenlenecek Uluslararası Halk Dansları ve Çocuk Festivali Korteji de kutlamalara ayrı bir renk katacak. Böylece 23 Nisan coşkusu yalnızca etkinlik alanlarında değil, ilçe sokaklarında da hissedilecek.
Etkinlikler Sürüyor
Kutlamalar 24 Nisan’da Tuzla Yaşam Aydınlı’da düzenlenecek Uluslararası Halk Dansları Festivali ile devam edecek. Programın son gününde ise 25 Nisan’da Aydıntepe Sosyal Yaşam Merkezi Çocuk Kütüphanesi’nde “Mini Sanatçılar ile Baskı Atölyesi” etkinliği gerçekleştirilecek.
Başkan’dan Davet
Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl de 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Tuzla’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel günde tüm komşularımızı bayramın ruhunu birlikte yaşamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.