U DÖNÜŞÜNE ALIŞKINIZ!

U DÖNÜŞÜNE ALIŞKINIZ!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz Çubuklu’daki eski akaryakıt silolalarında incelemelerde bulundu.

Rakibi Murat Kurum'un Erzincan'daki maden kazasıyla ilgili açıklamaları sorulan İmamoğlu, “Çevre Bakanlığı, görevini birçok konuda eksik yapmıştır. Daha dün Kanal İstanbul meselesinde, ‘yapacağız’ diye heceleyen bir akıl, şimdi, ‘Vatandaşın gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde yoktur’ diyebiliyor. Bu U dönüşüne alışkınız” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz Çubuklu’da, daha önce akaryakıt deposu olarak kullanılan Boğaz’a nazır silolaların dönüşümü, tadilatı ve restorasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, mart ayı içerisinde halkın kullanımına açılması planlanan silolarla ilgili, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Özel’den bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na AK Parti adayı Murat Kurum'un Erzincan'daki maden kazasıyla ilgili açıklamaları soruldu. Kurum, İmamoğlu'nu yanlış bilgi vermekle ve yaşanan faciayı siyasete malzeme yapmakla suçlamıştı.

İyi bir sınav verilmedi

Çevre meselesi, tabii siyasi bir meseledir. Siyasete bakış, hayata bakışla ilgili bir meseledir” diyen İmamoğlu, “Ama tabii mesele ağır. Bir ÇED raporu meselesi var. Ve ÇED raporu konusunda, ‘21 tane kamu kurum görüşü gerekir. Bu bakanlığa ait değildir’ vesaire gibi, ne yazık ki çok bilgisizce bir yorum yapılmış. Çünkü, rapor ya da kurum görüşleri toplanır ama, ÇED raporunun Şehircilik Bakanlığı veririr. Yani burada bile insanları yanıltan bir açıklama söz konusu. ÇED raporunun altına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imza koyar. O bakımdan, evet kurum görüşlerini toplarsınız ama ondan sonra siz karar verirsiniz. Burada bile hani, ‘Bu karar bize ait değildir’ yorumunu duydum. Çok yanlış. Çevre Şehircilik Bakanlığı, görevini birçok konuda eksik yapmıştır. Son dönemde çevre adına da iyi bir sınav verilmemiştir. Bu ne yazık ki gözlemleniyor. Bunun birkaç böyle örneğini de verdim. Ama ben vermeyeyim; inanın ki vatandaşlar 5 yıla, 6 yıla, 7 yıla baktığında, onlarcasını Türkiye'nin her yerinden örnekleyebilirler” ifadelerini kullandı.

Şans vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyareti üzerinden eleştirilerini sürdüren İmamoğlu, “Daha dün Kanal İstanbul meselesinde, ‘yapacağız’ diye heceleyen bir akıl, şimdi, ‘Vatandaşın gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde yoktur’ diyebiliyor. Ama bu U dönüşlerinin uzağında bir yapı değil, o yapı. Bu U dönüşünün en somut örneğini, Sevgililer Günü'nde yaşadık. Yani ‘Sisi mi İmamoğlu mu’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı, dün, Mısır'da, ‘Sevgili kardeşim’ diyerek, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Mısır'ı ziyaret etmiştir. Bu U dönüşüne alışkınız. Ama biz, memleketimizin aleyhine yapılması muhtemel bu tür tavır ve davranışları sergileyecek insanlara, U dönüşü şansını bile vermeyeceğiz. Onları, geri vitesiyle inşallah, ait oldukları yere göndereceğiz” dedi.

Adaylar yeni olgunlaştı

Ekrem İmamoğlu, “Seçim yaklaştıkça anketler çok konuşulur. Sizin yapmış olduğunuz bir anket var mı?” sorusunu da “Anketlerde elbette memnun edici sonuçları alıyoruz. Ama şu anda İstanbul'da adaylar, daha yeni olgunlaştı. Olgunlaşıyor. Hatta olgunlaşma ihtimali de olabilir. Başka adaylar da çıkabilir. Gerçek anketler, muhtemeldir ki önümüzdeki haftadan sonra, yani bir-iki hafta sonra, daha somut verilerle önümüze gelir. Belki o zaman konuşmak daha doğru olur. Biraz erken buluyorum şu anda” şeklinde cevapladı.

ONLAR ADINA ÜZÜLÜYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son olarak, “Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi, İBB’nin açtığı dava sonucunda iptal edildi. Bu konu rakibiniz Murat Kurum’a sorulduğu zaman, ‘Onu İBB’ye sorun. Neden böyle bir dava açtı? İstanbul'da yeşil alan kazandıracaktık. Zorlarına mı gitti’ gibi de bir açıklaması oldu. Siz neden böyle bir dava açtınız?” sorularına da “İstanbul'da yeşil alan kazandıracağız dedikleri akla bakar mısınız? Havalimanına bir gecede eskavatörler, kamyonlar. Bir gecede. Hiç kimsenin haberi yok. Ve ihalesiz. Yani bu saldırı ne için? Yani kim için o havalimanını bir an önce kapatalım, bir an önce böyle bir telaşla? Bu cevabı bile çok hazin yani. Çok hazin. Bu cevabı bile üzüntü verici. Gerçekten aklı, İstanbul'da değil yani. Ve başka bir akılla konuştuğunu düşünüyorum. Muhtemelen kendi iradesi, zihninde bu cümleleri kurmuyordur. Ama dile başka cümleler dökülüyor. Bu mevcuttaki yapının, o bir avuç insanın genelde de tarzı bu. Ne söyleniyorsa ne anlatılıyorsa ne dikte ediliyorsa; onu telaffuz ediyorlar. Az önce dediğim gibi; Kanal İstanbul'a yapılacak... O zaman yarın desin ki, ‘Yapılacak’ mesela. Demiyor. Diyemez. Şu anda başka bir şey dikte ettiriliyor. Mesele burada, sorun burada. Ve onlar adına üzülüyorum. Yani bu ülkenin yetişmiş insanları her birisi. Onlar adına üzülüyorum yani. O bakımdan mesele Atatürk Havalimanı mı yeşil alan mı? 135 milyon metrekarelik havzayı yok ediyorsunuz. Sazlıdere Barajı'nı yok ediyorsunuz. Yeşil alan kazandırıyormuşlar. Bak sen ya. Biz, İstanbul'un göbeğinde, 10 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alanları, sadece 4 buçuk yılda zaten kazandırdık. Orası zaten bir havalimanı, boş bir alan. Konuşalım, konuşturalım; vatandaşlarla tartışalım, tartıştıralım. En faydalısı ne? En doğrusu ne? Bir sürü konu var. Yani böyle bir konular varken, bu süreçlere hiç girmeden, paldır-küldür... Yani insan utanır. Böyle bir örneği vermez yani. Üzüntü duyuyorum. Hayırlısı bakalım. Göreceğiz daha neler dökülecek dillerinden” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.