İYGAD ve gazetecilik!

 Bir yıl önce olağanüstü kongre ile genel kurulun büyük çoğunluğunun desteği ile (kullanılan 104 oyun 74’ünü alarak) göreve geldiğim; İYGAD (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği) Başkanlığı'nı neden bıraktım, neden olağanüstü kongre kararı aldım?
*
İnternet arşivine arayın sorun.
Orada bulabilirsiniz gerek kongre konuşmamı gerek köşe yazılarımı.
Daha önce defalarca İYGAD yönetim kurulunda olmama rağmen yapılmayan bir şey vardı. İYGAD'ın kurumsallaşması, merkez ofis ve konferans salonu eksikliği ve mesleki çıtayı yükseltici imaj ve faaliyetler yapılması.
Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım göreve geldik. Hemen kolları sıvadık. Bir yıldan önce bütün bu vaadleri hayata geçirdik.
Ne yazık ki gerçekleştiremediğimiz bir şey vardı ki o da İYGAD'ın üye profilinin değişmesi.
Umarım bizden sonraki yönetim bu konuya da el atar.
*
Medya buluşmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz söyleşilerde; Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer gibi meslek büyüklerini ağırladık... Ramazan Ayında, iftar yemeğinde 200 gazeteci arkadaşımızı aileleri ile birlikte ağırladık.
Merkez ofisi ve konferans salonunu hizmete soktuk. Belediye başkanlarının, milletvekillerinin, siyaset sanat spor ve iş dünyasından önemli isimlerin de katıldığı açılışımıza yoğun ilgi gösterildi. Böylece kongrede söz verdiğimiz gibi; içerisinde interneti, bilgisayarları, çalışma masaları, makam odası, LCD ekran televizyonu, 100 kişilik konferans salonu, ses sistemi, sinevizyonu olan MERKEZ OFİS VE KONFERANS SALONU'NA kavuşmuş olduk...
*
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nde bir ilki başararak 'Yılın Zirvedekileri Ödül Töreni' gerçekleştirdik. Tam 8 dalda başarılı olan meslektaşlarımızı hem manevi değeri olan plaketlerle hem de çam sakızı çoban armağanı maddi değeri olan, diz üstü bilgisayarlar ve fotoğraf makineleri ile ödüllendirdik. Ödül törenimize de açılışımızda olduğu gibi, siyaset dünyasından, STK'lardan, meslektaşlarımzıdan yoğun ilgi vardı... 
*
İYGAD 2002 yılında kurulduğunda ben o 5 kişilik yönetim kurulunda vardım.
Daha sonra benden önce başkanlık yapan 8 kişinin 6'sında yönetimde vardım.
Son iki dönemdir ise önce başkan vekilliği ve daha sonra da genel kurulun teveccühü ile bir yıl İYGAD Başkanlığı yapmak nasip oldu.
Beğenirsiniz beğenmezsiniz bir yıl yaptıklarımız ortada.
İYGAD artık kendi yerinde kongre yapabiliyor, toplantılar yapabiliyor, konferanslar yapabiliyor, üstelik bu salonu STK'lıların hizmetine de ücret karşılığı verebiliyor.
*
Bilindiği üzere ''mahkeme kadıya mülk olmadığı gibi''  İYGAD başkanlığı da kimseye "mülk" değildir, olmamalıdır. Bir görevleri üstlenmek kadar, gücün ve desteğin büyüsüne  kapılmadan, insanların teveccühünü suiistimal etmeden, bulunduğunuz makamı bırakabilmeyi de bilmek gerekir. Makamlar, kişiler gelip geçici, kurumlar ve fikirler kalıcıdır. Hiçbir makam ve kişi vazgeçilmez değildir, olmamalıdır. Fırsat tanınıca bir işi başarabilecek bir kişi, bir yılda da başarabilir 10 yıl geçce de başaramayabilir. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımın bir yılda çok şey yaptığımızı ve bu sürenin ardından daha istekli, daha arzulu arkadaşların görev alması gerektiğini düşünüyorum...
*
Önemli olan geriye bir hoş sada bırakabilmektir. Bir yılda ben ve arkadaşlarım bunu yapabildiysek ne mutlu. Bunun değerlendirmesi artık bize ait değil, meslektaşlarıma ve kamuoyuna aittir. 

Olağanüstü kongrede göreve geecek olan; meslek büyüğüm, değerli abim, halkın avukatı adı altında yıllarca Akşam (eski Akşam) gazetesinde yazdığı köşe yazıları ile bir çok sorunun çözülmesini sağlayan Mustaf Dolu ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum.

İnanıyorum ki Mustafa ağabey ve arkadaşları İYGAD'ı mevcut durumundan daha yukarı taşıyacaklardır.
Ancak tam burada Mustafa Dolu'dan bir af istiyorum. Yeni yönetim kurulu listesinde benim ismimi de yazmış. Benim zamanım ve imkanım müsait olsa zaten başkanlığı yapardım. Lütfen bu düzeltmeyi gerçekleştirin ve yerime daha istekli, zamanı, imkanı müsait arkadaşı alın....

Görevde bulunduğum sürede bana ve yönetim kurulmuza desteğini esirgemeyen, etkinliklerimize ilgi gösteren, yayın organlarında faaliyetlerimizi yayınlayan, meslektaşlarımıza, arkadaşlarmıza teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi