Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

İYGAD’IN UMUDU VAR!

Meslek örgütleri hukuki ve ekonomik yapısı olan kar amaçsız meslektaşının hakkını koruyan ve gözeten örgütler olup yarattığı katma değeri tekrar mesleğin ve meslektaşların gelişimine harcayan bu anlamda sosyal fayda yaratan sivil toplum kurumlarıdır.

Meslek örgütünün yönetim ve denetim organları, zamanını, bilgi ve deneyim birikimlerini, becerilerini özverili ve gönüllü adanmışlıkla paylaşacak, değer yaratacak ve kuruma değer katacak kişilerden oluşmalıdır. Meslek örgütüne liderlik edecek olanlar, “kişisel menfaat peşinde koşmayan, karşılıksız hizmet vermeyi ilke edinmiş, katkılarını aklının zekâtını vermek” olarak düşünenlerden oluşturulmalıdır.

Yarın yapılacak olan İYGAD seçiminde sayacağımız ilkeler sadece olması gereken temennimiz değil aynı zamanda oylarımızla zorlayarak edineceğimiz kazancımız olmalıdır.

İyi başkan iyi yönetici meslek örgütlerinin güç kaynağı olan kurumsal değerleridir. Entelektüel birikimi. Örgütsel kültürün sermayesidirler.

İYGAD yönetiminin kurumsal sürdürülebilirliğinin güvencesi olan şeffaf ve hesap verilebilir kurumsal yapı, hukukun ve mesleğin gereklerinin yerine getirilmesine azami dikkat ve özen gösteren, kuraldışı eylemlere bilerek ve isteyerek taraf olmayan bir yönetim anlayışı içinde olmalıdır.

İYGAD, meslektaşlarının iş ve uğraşlarını, faaliyetlerini, emeklerini değerlendiren, sorgulayan işlevlerinden ötürü diğer meslek örgütlerine örnek olmalı, ilke ve kurallara, değerlere özen göstermeli, önem vermelidirler.  Bir ömür boyu yaşam biçiminiz olacak bu ilke ve değerler ile yaşamak hangi meslek olursa olsun kendini gönülden mesleğe adamak ile mümkündür. Böylesi bir ömre bedel adanmışlık ise gönlünde meslek sevgisi ile olur.

İYGAD yönetim organlarında hizmet, muhakkak ama muhakkak başı ve sonu belli olan makul süreli olmalı, yönetici insan kaynağı sürekli yenilenmelidir. Yönetim organları oluşturulurken “çıkar” çatışmalarına fırsat verilmemelidir. Örgütsel kaynaklar mesleki çıkarlar gözetilerek kullanılmalıdır.

İYGAD yönetimi, katılımcı, sorgulayan, irdeleyen, çok sesli, yönetici olup ilan peşinde koşmayan, parasal ilişkilerin dışında kalan mesleğin farklılığını kavramış iş verenden çok çalışan elemanın ifade edildiği bu farklılığın birlikteliğinden sinerji yaratan, bağımsız davranabilen inisiyatif sahibi kendine güvenen hesap vermekten çekinmeyen bireylerden oluşmalıdır.

Gönül isterdi ki İYGAD yönetimi kişi ve kliklere bağımlı olmadan, yöneticiliğin referans yapılarak bir meslek haline dönüşmediği, hizmet bayrağının el değiştirdiği, kıdemli başkan ve yöneticilerin olmadığı katılımcı, meslek için hizmetin esas alındığı bir yönetim anlayışına, sahip olan meslek örgütü olsun. Lakin İYGAD sınırlı bir alana yani İstanbul üçüncü bölgeye hitap ediyor, doğal olarak ta kısıtlı sayıda meslektaşa hitap ediliyor ve yönetimi az sayıdaki mevcut üyeler belirliyor. Biz örgütlenmenin en kısa zamanda İstanbul geneline yayılmalıdır ve dernek merkezi Cağaloğluna veya merkezi bir semte muhakkak getirilmelidir diyenlerdeniz.

Yukarıda açıkladığımız ilkelerde “meslek örgütü” olmak; birbirinden farklı düşünen meslek insanlarını buluşturarak amacı “Ben değil, Biz bilinci”ni oluşturmaktır. Birlikte paylaşım ve katılım arzusunu hareket geçirmektir. Yapabilir olmanın ifade şeklidir. Farklılıkların zenginliğini, birlikteliğin sinerjisi ile örgütsel güce dönüştüren “Eylem gücü” dür. Mesleğin kurumsal kimliğinin ifadesi olan “meslek örgütü” meslek ile ilgili toplumsal farkındalığın “Yaratıcı gücü” dür.

Biz yarın, dediğimiz ilkelere en yakın olan Umut Veli Develiye desteğimizi sunarak seçilmesini sağlama uğraşı içinde olacağız.

Şimdiden adaylara başarılar diliyor ve Umut Veli Develiye destek olacağımızı bir kere daha deklere ediyoruz.

 

***

Seçimden bir gün önce yazıp internet sitemiz www.haberdar.com.tr  paylaştığımız bu yazımızı seçim sonuçlarını beklediğimiz için gazetede daha geç yayınladık. Bu süre içinde seçimi tamamladık ve Umut Veli Develi başkanlığında içinde benimde bulunduğum liste seçimi kazandık. Şimdi sıra yukarıda yazdıklarımızı yapmaya geldi...


twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi