Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Kaderin cilvesi!

Evet, Profesör Birgül Ayman Güler’in gafına verilen tepki ve destekleri konuşmaya devam edelim.

CHP içinden gelen tepkilerden sadece biri, Muş il başkan yardımcısı Mehmet Şerif Sönmez aradı, “Hasan Abi, bugün ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Burada CHP’li olarak siyaset yapmanın zorluğunu kimse bilmez. Şu andan itibaren Birgül Hanım sayesinde görevimiz dahada zorlaşacak, bunuda çok iyi biliyoruz. Bir Kürt olarak kendi partimizden gelen bu sesle yıkıldık, biz burada ne yapacağız hele bana bir söyle” dedi! Bende ona sadece; “zamanla her şey düzelir, biraz sabır” diyebildim…

Kaderin cilvesine bakın; Mümtaz Soysalın partisinden CHP’ye gelen Profesör Birgül Ayman Güler’i, Süheyl Batum, yani Encümeni Daniş Başkanı Necmettin Karaduman’ın açıklamalarından DP’nin başına getirilmek istendiğini duyup ta unutmadığımız, ancak liderliği garanti olmayınca soluğu CHP’de alan bir başka Profesör, Süheyl Batum “arkadaşımızı kurban vermeyiz” diye savunuyor!

Evet, Mümtaz Soysalın partisinden CHP’ye gelen Profesör Birgül Ayman Güler’in yaptığı gaf falan değil, düpedüz öteki yaratan ırkçılıktır, Faşizm yanlısı söylemdir. Bu söyleme sahip çıkanda ortağıdır.

Ancak, Profesör Birgül Ayman Güler’in yaptığını kabul ederek, söylemek istediğinin; “ya öyle olmadığı, ya da yanlış algılandığını veya Millet/Ulus kavramlarından kendisinin ne anladığını, bizim ne anlamadığımızı” izah etmesi ile an azından bu sorunun siyasi malzeme yapılmasının önü kapatılmalıdır. Aksi durumda CHP içinde dahi bu söylemin faşizan olduğu yönündedir…

CHP artık uslanmalıdır. CHP kendi iç dinamiğinden çıkarttığı eleman ile partisini yönetmesi gerektiği gibi, TBMM ve yerel yönetimlerdeki Başkan ve meclis üyelerini asla ve kata başka partilerden gelen veya ideolojik olarak CHP ile kan uyuşmazlığı olan, gücü/makamı her ne olursa olsun katiyetle bu kişileri “parti içi” görevlere getirmemelidir.

Ordunun müdahalesiz kalışını “Kâğıttan kaplan” olarak göstermekteki amacının ne olduğu hepimiz tarafınca malum olan Süheyl Batum’un siyasi duruşunun “asla sol ile alakalı olmadığını” yıllardır Televizyonlardaki etnik millici duruşunu çok iyi bilmekteyiz. Tandoğan mitingindeki millici söylemi ile Profesör Birgül Ayman Güler’inde sol ile alakasının olmadığını sadece söylemde işine geldikçe sol şeride geçtiğini kör agop bile gördü!

Tekrar hatırlatıyoruz; Mustafa Kemalin ve CHP’nin milliyetçilik anlayışı kan ve soy itibarıyla Etnik Milliyetçiliği kabullenmeyen Teritoryal Milliyetçiliktir. Yani vatandaşlık bağıyla kurulan vatan milliyetçiliği olup buna Vatanseverlik yurtseverlik olarak açıklamak daha doğru olur.

Demek ki CHP’nin milliyetçiliği genel anlamda bilinen etnik milliyetçilikten çok, Fransızların Vatanseverlik/yurtseverlik dediği Teritoryal “yaşanan yer, toprak/vatan” sevgisine dayalı yurtseverlikmiş!

Buna bağlı olarak bizde diyoruz ki; bu ülkenin tüm kurumları ve bu kurumları yönetecek olan âdemoğlu veya kızı, söyleyeceği her sözün atacağı her adımın ölçüsünü bilmeli. Bu bağlamda Profesör Birgül Ayman Güler istifa erdemdir diyerek Parti içi tüm görevlerinden ayrılmalıdır, en azından Genel Başkana bu teklifle giderek Genel Başkanın elini güçlendirmelidir…



twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi