Kumadan kaçtı ölüm yakaladı

Kumadan kaçtı ölüm yakaladı
Kocası tarafından önceki gün vurularak öldürülen Dilek Koçyiğit’in, 40 gün önce gelen 23 yaşındaki kuma yüzünden evini terk ettiği ortaya çıktı. Kuma gelince baba evine sığınan Dilek Koçyiğit, kocasının öfkesinden ise kaçamadı...

KONYA’da, 12 yıllık eşi çiftçi Ramazan Koçyiğit’in (37) kurşunlarıyla can veren Dilek Koçyiğit’in (37), üzerine kuma geldiği için evini terk ettiği ortaya çıktı. Ramazan Koçyiğit, önceki gün eşi ve eşinin babası Muzaffer Karakaş’ı (61) tabancayla vurarak öldürmüştü. Cihanbeyli, Karabağ Beldesi’nde oturan Ramazan Koçyiğit, iddiaya göre 40 gün önce, eşi Dilek Koçyiğit’in üzerine 23 yaşındaki Merve Ö.’yü kuma olarak getirdi. Buna karşı çıkan Dilek Koçyiğit’in de evi terk etmesine izin vermedi. Dilek Koçyiğit’in, yaşadıklarını anlattığı babası Muzaffer Karataş, 22 Temmuz Cuma günü Cihanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurdu.

Barışmaya kumayla gitti



Karataş, jandarma eşliğinde kızı Dilek Koçyiğit ve torunu Sait Koçyiğit’i (5) alıp, Selçuklu, Kaşkarlı Mahmut Mahallesi’ndeki evine getirdi. Ancak Ramazan Koçyiğit, önceki gün Merve Ö.’yü de alarak, eşini getirmek amacıyla kayınpederinin evine geldi. Kapıyı açmayan Muzaffer Karataş, apartmanın giriş katındaki evinin mutfak penceresinden kızının görüşmek istemediğini söyledi. Çıkan tartışmada Ramazan Koçyiğit, ruhsatsız tabancasıyla eşi ve kayınpederini vurarak öldürdü. Daha sonra zorla eve giren Ramazan Koçyiğit, oğlu Sait’i alıp otomobille kaçtı. Cihanbeyli’ye doğru giden Koçyiğit, Altınekin kavşağında polis tarafından durdurulup gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ramazan Koçyiğit, mahkemece tutuklanırken, Merve Ö. serbest bırakıldı.

Psikolojik tedavi görüyordu

Ramazan Koçyiğit’in, Merve Ö.’yü kuma getirdikten sonra, eşinin, tek odalı ve ayrı girişi olan yan taraftaki evde yaşadığı belirtildi. Eşinden sürekli şiddet gördüğü öne sürülen Dilek Koçyiğit’in ağır depresyona girdiği ve Nisan’da 1 ay boyunca Beyhekim Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gördüğü belirlendi. Çiftin oğulları Sait Koçyiğit, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi. Dilek ve babasının cenazeleri dün Selçuklu İlçesi Musalla Mezarlığı’nda yan yana defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.