Tetiği amca çekti, suç kardeşe atıldı

Tetiği amca çekti, suç kardeşe atıldı
Ceylan Soysal cinayeti, kız kardeşinin ifadeleriyle aydınlandı.Aile korkunç cinayeti planladı, amca Ramazan Hicri silahla ateş etti ve suç küçük kardeşin üzerine atıldı. Amcanın solak olması cinayetin sol elle işlendiğini belirten otopsi raporunu da deste

HATAY’ın Dörtyol İlçesi’nde 19 Temmuz gecesi baba evinde diz çöktürülüp, göğsüne ve karnına tabancayla ateş edilerek öldürülen Ceylan Soysal’ın (21) kız kardeşi S.H. (14), soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde ablasının olaydan bir gün önce Adana’dan getirilip, evde bir odaya kilitlendiğini, kimseyle görüştürülmediğini söyledi.

Ailem avluda cinayet planladı

Korkunç gecede yaşananları yaşlı gözlerle anlatan S.H., Adana’dan bebeğiyle birlikte büyük amcası Ahmet Hicri tarafından getirilen Ceylan Soysal kilitli odada tutulurken, aile büyüklerinin evin avlusunda bir araya gelerek ablasının nasıl öldürüleceğini planladıklarını söyledi. S.H., verilen karar doğrultusunda daha sonra amcası Ramazan Hicri’nin (25) odaya girip, ablasına bir bardak su içirdikten sonra infazı gerçekleştirdiğini ifade etti. S.H. ifadesinde şunları söyledi:

‘Git telefonumu getir’ dedi

“Benden çay yapmamı istediler. Mutfakta çay demledim, çayları dağıtırken, alçak sesle konuşuyorlardı. Çay içerken ablamla ilgili ne yapacaklarına karar verdiler. Amcam Ramazan Hicri kalktı, ablamın olduğu odayı girdi. Benden su istedi. Dondurma kabıyla su ve bardak götürdüm. Ablama su içirdi. Amcam bu sefer ‘Git telefonumu getir’ dedi, kapıyı da kapatmamı istedi. O sırada silah sesi duydum, koştum ama kapı kilitliydi. Birkaç el daha silah sesi geldi. Amcam evden çıkıp gitti. Zaten konuşmalardan ablamın öldürüleceğini anlamıştım. Fenalaşıp, bayıldım. Gözümü açtığımda dedemin evindeydim.”

Kız kardeş koruma altında

Savcılık, ablasının akıbetine uğramasın diye S.H.’yi devlet korumasına aldı. Psikolojik destek verilen S.H., polis korumasında açıklanmayan bir kentteki yetiştirme yurduna götürülüp yerleştirildi. Olayı soruşturan savcılık ve polis, odada bulunan boş kovanların pozisyonuna göre tabancanın sol elle ateşlendiğini tespit etti.

Cinayet sol elle işlendi

Otopside de cinayetin sol elle ateşlenen bir silahtan çıkan mermiyle işlendiği görüşü yer aldı. Olayda tutuklanan 6 şüpheliden sadece amca Ramazan Hicri’nin solak olduğu belirlendi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılık, “Ben sıktım” deyip, suçu üstlenen Ceylan’ın kardeşi E.H. ve amca Ramazan Hicri’yi tekrar sorguladı. El svaplarının incelemesinde Ramazan Hicri’nin elinde barut izine rastlandı. Ramazan Hicri yeğeni Ceylan’ı öldürdüğünü itiraf etti. Ceylan’ın babası Mehmet Hicri (40), kardeşi (E.H.) (17), amcaları Ramazan Hicri (25), Ahmet Hicri (30), amcasının oğlu Halil Hicri ve dayısı Ali Güneş tutuklanmıştı. Ceylan Soysal’ı terk eden 3 yıllık eşi Ferdi Soysal şikâyetçi sıfatıyla ifade vererek çocuğunu istediğini söyledi.

Anne, 5 gün sonra mezarda

CEYLAN Soysal’ın annesi Sebiha Hicri (38), cinayetten 5 gün sonra Ceylan’ın mezarının nerede olduğunu sordu. Amcası mezarı gösterince Sebiha Hicri, mezara koşup, kapanarak ağlamaya başladı. Mezardaki taşları avuçlayıp, başına vurdu.

Silahı küçük kardeşin  eline tutuşturdular

OLAYDAN sonra Ramazan Hicri’nin, evdeki diğer kişilerle babasının evine gittiği, burada tabancadaki parmak izlerini, bezle silip temizlediği, yaşı küçük olduğu için suç aletini E.H.’ye tutturduğu ve parmak izinin tabancaya geçmesini sağladığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.