KADİR TOPBAŞ İSTİFA ETMELİ

15 milyondan fazla nüfus’a sahip metropol ilimiz dünya başkenti Türkiye’nin en büyük ili ama iyi yönetilemiyor. Perşembe günü yağan kar yağışı bunun son örneği. Perşembe günü bende kar yağışında yoldaydım, böyle bir rezalet görmedim hazırlıksız. Bütün sürücüler perişan Büyükçekmece yenibosna arasını tam 4 saat’te gidebildi vatandaşlar. Tam bir kepazelik, yılardan beridir iktidar sarhoşluğundan artık metroloji’nin uyarılarını bile dinlemiyorlar. Köylü vatandaşlar bile önlemini almışken 15 milyonluk ilimizde yetkililer ne yazık ki duyarsız. Oysa meteoroloji günler önceden uyarmıştı dinleyen kim… Suçlu meteoroloji mi?
NEDEN İSTİFA ETMELİ TOPBAŞ
İstanbul’dan sorumlu kim Belediye Başkan’ı dedim ya yılların verdiği iktidarlık sarhoşluğundan ne yaparsanız yapın der gibi. Şimdi diyeceksiniz ya bir kar yağmasından, yollar kapanmasından dolayı Belediye Başkan’ı istifa mı eder? Ama bakın neden  hani yerel seçimler öne alınmıştı, daha sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından veto edildi ve yine eskisi gibi 2014 yılında yapılacak seçimler erken yapılacak diye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çatalca’nın bazı mahallelerine ve köylerine kanalizasyon alt yapı çalışmalarına başladı. Hani seçim olacak ya erkene alındı hummalı bir çalışmaya eylül ay’ı gibi başladılar. Bu arada Cumhur başkan’ı yasayı veto edince inanır mısınız hızla başlayan alt yapı bir anda durdu ve köylüler perişan. Seçim yatırımı yapalım derken vatandaş’ın canına yetti Çatalca’nın mahalle ve köyleri çanakça, dağ yenice, örencik, kalfa köy, başak köy, Çiftlikköy bu köylere bir kere git Sayın Topbaş insanlar çamur içinde her gün bet dua işitiyorsun. Geçen gün bende otobüsteydim örencikte kazılmış yolda ne bir uyarı var, ne bir trafik işareti. Yağmur durmasına rağmen dozer şoförleri kahve de kâğıt oynuyorlardı. Zar zor geldiler otobüsü çekmeye bu seferde çekme halatı yok, inanın orda kulaklarınızı çok çınlattı vatandaşlar dışarıda beklerken yaşlı bir teyze ah be evladım geçen benim inekte düştü bu çukur’a Allahtan bir şey olmadı,  bu kış gününde bu yolar yapılır mı bunun yaz’ı yok mu evladım? Dedi. Yani seçim yatırımı yarıda kaldı, olan vatandaş’a oldu vatandaşlarda diyor ki bu ne biçim Belediye Başkan’ı kış gününde yol mu yapılır? Bunlar ne yüzle gelip bizden oy isteyecekler sorumlu kimse istifa etsin.
ÇATALCA KAYMAKAM’I KARDA KIŞTA YOLLARDA
Bu çamur deryası köylerden gelenlere sordum perşembe günü Çatalca kaymakam’ı mahalle ve köyleri kar dolayısıyla gezdi yolları neden söylemediniz? Hemen birisi oradan: ‘’breh breh ne gezmesi kardeşim kaymakam bey sanki ava gelir gibi köyümüze geldi kahvede çay içti bide resim çektirdi onu da facebook da paylaştı sanırsın filim artist’i.’’ bizim yoları görmüyor mu sanki inşallah bir gün arabası kazılan çukura düşerde görür.
Abı peki Çatalca kaymakam’ı hafta’nın üç günü farklı köylere gidiyor ne konuşuyor, sorunlarınızı neden dile getirmiyorsunuz? Ağa bak bu 2 ve 3 aydır bu kaymakam muhtarlarla baya bir kanki oldu hani bu yasa çıktı ya köy muhtarlıkları kalkacak diye bütün köylerdeki muhtarlıklara ait olan arazi traktör ne varsa hepsini satışa çıkardılar Sanki yangından mal kaçırırcasına. Bunları söyleyen köylü vatandaş’a sordum iyi ya zengin oldunuz soğuk hava deposu da satıldı artık paranız bol, vatandaş demez mi soğuk hava Belediye’nindi Çatalca belediyesine ayıp oldu daha yasa çıkmadan alelacele usulsüz satıldı.
Bende şaşırdım sevgili okuyucularım bu soğuk hava deposu ile ilgili bir dahaki köşemde yazacağım bekleyin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ne demiş ‘’Ülkesini en çok seven kişi işini en iyi yapandır.’’


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi