Mehmet Mert

Mehmet Mert

Karakaş'a afedersin görevi!

Karakaş'a afedersin görevi!

Aziz Babuşçu'nun milletvekili olması için istifa ettiği AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna Selim Temurci getirildi.

Kongrede 548 delegenin 520'sinin oyunu alarak, AK Parti İstanbul İl Başkanı seçilen  Selim Temurci de CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın gibi Rize doğumlu.

Daha önce Babuşçu yönetiminde teşkilatlardan soumlu il başkan yardımcısı olan Selim Temurci'nin listesinde bölgemizden Ak Parti Silivri eski ilçe başkanı Metin Karakaş girerek büyük sürpriz yapmış oldu.

Karakaş dışında; Yusuf Uzun'un Büyükçekmece İlçe Başkanı olduğu dönemden gençlik kollarında bulunan Serdar Gümüş de AK Parti İstanbul İl asıl listede bulunurken  yine partinin Büyükçekmece üyelerinden  Mahmut Yusuf ve Ebru Habip de yedek listeye girmiş oldular.

 

 

 ***

 

Metin Karakaş Milli Görüş geleneğinden gelen Refah Partisi Silivri ilçe başkanlığı, Refah Partisi Silivri belediye meclis üyeliği yapan daha sonra Ak Parti'de Silivri belediye meclis üyeliği ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği görevlerinde de bulunan. Bütün bunların yanında başarılı bir Ak Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevini de yerine getiren bir partili.

İşte o Karakaş 2014 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Başkan Adayı olmak için ilçe başkanlığından istifa ettiğinde herkes Karakaş'ın kesin aday olabileceğini konuşuyordu.

 

***

 

Karakaş'ın değil Tahir Sert'in AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı olduğunu yine bu satırı okuyanlar adaylar açıklanmadan çok önceden ilk öğrenenler olmuşlardı.

Hatta Karakaş da aslında kendisinin aday olmayacağını tahmin ediyordu.

Ki; 'Aday olamasam siyaseti bırakır evimde otururum' açıklaması ile adaylar açıklanmadan parti büyüklerince uyarıldığı izlenimi veriyordu.

 

***

 

Derken önceki gün il yönetimi listesinde Metin Karakaş'ın ismini gördüğümde hemen 'Partisi Karakaş'tan özür mü dilemek istedi' fikri oluştu kafamda.

Karakaş'ın AK Parti İstanbul İl yönetimine girmek gibi bir talebi olmadığını bilmemle beraber dün kendisiyle görüştüğümde de bunu doğruladı.

Fakat bilindiği üzere Ak Parti'de öyle gelenek var.

Görev istenmez verilir.

Bu görevlendirilmeden sonra Metin Karakaş'ın hayır deme şansı olamazdı.

 

 

 

Kısaca yaklaşık bir yıl aradan sonra Metin Karakaş yine partisinde aktif bir görev almış oldu.

Bu görevlendirilmeye ister afedersin görevlendirilmesi diyelim, ister özür görevlendirilmesi diyelim sonuçta tek bir gerçek var ki Ak Parti Metin Karakaş'tan vazgeçemediğini göstermiş oldu.

Kim bilir belki de 2014'te Silivri'yi kaybetmenin faturasını adayları Tahir Sert'e kesen parti yönetimi Metin Karakaş'ı da 2019'a hazırlayacakları sinyalini vermiş oluyor.

Bir kaç defa canlı yayın yaşadığım, bir çok defa röportaj yaptığım ve uzun süredir de yakından takip ettiğim Metin Karakaş'ın AK Parti İstanbul İl Yönetiminde de farklı kendisine has çalışmalar yaparak bölgemize hareketlilik getireceğine inanıyorum.

 

***

 

Tamam aday olmadığı günlerde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile bir takım yakın temasları oldu belki Metin Karakaş'ın ancak.

Gerek Karakaş gerek Işıklar artık siyasette ustalaştıklarından bu yakınlaşmayı ne kendi ne de partileri aleyhine kullanmayacaklardır.

Bu yakınlaşma Silivri'nin menfaatleri lehine kullanılırsa bu iki isim de uzun yıllar Silivri'de aktif siyasete devam edeceklerdir.

 


 

 

CHP'nin ÜSS'ü Beylikdüzü'nde

 

Eski Büyükçekmece Belediye Başkanı Ali Çebi'nin sahip olduğu Marka Cty AVM CHP'nin İstanbul 3.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi oldu.

CHP bölgede en güçlü olduğu yere yani Beylikdüzü'ne üst kurarak böylece hem SKM çalışanlarının moralini üst seviyede tutmayı başaracak hem de SKM'ye gelen seçmenlere partililer tarafından daha moral motivasyonu üst seviyede mesajlar verilmiş olacak.





GÜNÜN SÖZÜ::
Her zaman, Başkalarını azarlar gibi kendini azarla, 
kendini affeder gibi başkalarını affet.'
Konfüçyus

 

 twitter.com/MehmetMert1

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi