KAYBEDEN İSTANBUL DEĞİL AKP’DİR

AKP her şeyi,her olayı kolayca çarpıtıyor.Onu çıkarına uygun şekle sokarak propaganda malzemesi yapıyor.Bu din olsun,devlet olsun;sağlık,eğitim olsun,siyaset dışı konu olsun fark etmiyor.Bu yaptığının devlete,topluma vereceği zararı hiç düşünmüyor.Düşündüğü tek şey kendi çıkarı.

OLİMPİYAT

AKP bu hastalığını en son 2020 yaz olimpiyatlarının belirleneceği kentin seçiminde de gösterdi.Tıpkı AB olayında yaptığı gibi.  Bu olayı da siyasi şova dönüştürdü.Sporla alakası olanı-olmayanı uçağa doldurup Arjantin’e uçtu.Amacı gösteri yapmaktı.

SAVAŞ MI BARIŞ MI?
G-20 Zirvesinde attığı savaş naralarını unutarak orada,”olimpiyat-barış” ilişkisi üstüne 40 dakika nutuk attı ama inandırıcı olamadı.Komite İstanbul’u değil Tokyo’yu seçti.Oysa İstanbul da hak ediyordu Olimpiyatlara ev sahipliğini. Ama AKP’nin çelişkili ve spor adabına aykırı gerici tutumu yüzünden bu şansımızı kaybettik.Sorumlu AKP’dir.

KINA YAKIN!
AKP’nin bu kabahatini gizlemek için Spor Bakanı, daha Türkiye’ye dönmeden  bu yenilgiye sevinenler olduğunu söyleyerek bakan  olduğunu unutup o yurttaşlara  kına yakmalarını tavsiye etti.Bu şık ol- mayan sözleriyle Bakan,bilinçaltını ortaya koyarak; ”kazansaydık bu olayı da nasıl propaganda malzemesi yapacağımızı görecektiniz.Başaramadık” demek istedi.

NEDEN KAYBETTİK?
Kimi çevreler bu üzücü sonucu İstanbul’un ulaşım sorununa,son 20 yılda bu kentin AKP zihniyetinin elinde hızla gecekondulaşmasına ve AKP’nin spor tesislerine harem-selamlık usulü havuzlar inşa etmesine,”haşemalı” sporcular yetiştirme politikasına ve Başbakanın savaş-barış konusundaki tutarsızlığına bağladı.Bu sonucun alınmasında,salondaki AKP heyetinin görüntüsünün de etkili olduğu söylendi.”AKP sporu siyasetine alet etme politikası gütmeseydi ve olimpiyat hak eden çağdaş bir görüntü sunsaydı kazanırdık” dendi.

AKP’NİN SORUMLULUĞUNU  GİZLEYEMEZSİNİZ
AKP bağımlısı Y.Şafak da bu sonucun müsebbibinin Taksim Direnişçileri olduğunu yazdı.Bunu yazabildi.Yani “direnişçiler Türkiye’yi dünyaya hoşgörünün olmadığı,anti-demokratik bir ülke gibi gösterdi” dedi.Oysa Erdoğan’ın Taksim Direnişi’nin Batı dünyasında alkışlandığına,yüceltildiğine dair söylemleri ortadaydı.Nasıl olurdu da Batı,ayakta alkışladığı Gezi Parkı olayları yüzünden Türkiye’den olimpiyatı esirgerdi?Batı’nın kınadığı,Gezi olayları değil,bu olaya  hükümetin sert yaklaşımıydı.
Y.Şafak’ın yaptığı tam bir perdelemeydi.İzahı zor bir gazetecilikti.Eğer Y.Şafak, ”Gezi Olaylarına hükümetin şiddete dayalı yaklaşımı yüzünden 2020 olimpiyatlarının ev sahipliğini kaybettik” deseydi doğruyu söylemiş olurdu.Bu gazete bu tutarlılığı gösteremedi.Gösteremezdi.Çünkü o zaman AKP’nin demokrat olmadığını,Taksim direnişine haksız,hukuksuz ve acımasızca davrandığını itiraf etmiş olurdu.
Yalakalığın da zor yanları  var. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi