KAYTAKLIK

IŞİD’in Ayn el Arab’a saldırmasıyla ülkemizde sergilenen barbarlık, IŞİD protestosu  da olsa,ayaklanma provası da olsa,IŞİD’e arka çıkan Türkiye’ye duyulan öfkenin açığa vuruluşu da olsa sonuç değişmez.Bu,IŞİD yanlılarıyla PKK savaşıdır.Bu savaşın sorumlusu da,Ortadoğu’da yanlış politika izleyen Türk hükümetidir. Bu olayda Türkiye,Ayn el Arab’ın gördüğü zarardan  çok daha fazlasını gördü.Ülke yandı,yıkıldı,yağmalandı.Milyarları aşan maddi zararın dışında 38 de insanımız öldü.

Ülkemizin son yüz yılda yaşadığı bu büyük terör olayını,ülkeyi yönetenlerin hala anlamadığı açık.Hala yönetenler Esad peşinde.Ülkemizde yaşanan barbarlığın anlaşılabilmesi  için şu soruları sormalıyız:

Birinci soru:Bu olayları kimler yaptı,Türkiye’yi yangın yerine kimler çevirdi? Görünen o ki son 3 günde yaşanan bu vahşetin failleri,PKK’nin siyasal kolu HDP’nin çağrısı üzerine sokağa inen PKK yanlılarıyla,Türkiye’deki IŞİD taraftarlarıdır.Bunların adının Hüdapar militanları ya da Hizbullahçılar olması sonucu değiştirmiyor.Çünkü IŞİD de Hizbullah da aynı yolun yolcularıdır.

IŞİD’in Irak ve Suriye topraklarında Allahu ekber diyerek kelle kesmeye başlamasıyla Hizbullahçıların da içlerindeki öldürme dürtüsü harekete geçmiştir.IŞİD Ayn el Arap’ta Kürt katlederken onların Türkiye’deki uzantıları da satırlarla ve silahlarla PKK’li avına çıkmıştır.Zaten bunların ellerinde,90’lı yıllardan kalma Kürt kanı verdır.

Soru 2-PKK’lilerle IŞİD yanlıları ülkeyi yangın yerine çevirirken Kandil’deki PKK silahşorleri oradan,Ayn el Arap’tan yükselen alevleri seyretmekteler.Türk askerine,Türk polisine yıllardır kalleşçe doğrulttukları Amerikan malı silahlarını kapıp,adını Kobani yaptıkları kantonlarında imdat çığlıkları atan soydaşlarının  yardımına koşmayı göze alamadılar.Koskoca Türkiye’ye efelenen bu haydutlar,2000 kişilik IŞİD’in üstüne yürüyemediler.

IŞİD Ayn el Arab’ı topa tutarken bu sözde gerillalar Türkiye’den,Ayn el Arab’a güvenlikli bir koridor açmasını istediler.Türk askerinin güvencesinde o koridordan girip IŞİD’e vurup kaçmak için.Tıpkı Türk askerine vurup kaçtıkları gibi.

Bu akıl fukaralarına sormak gerek.Sizler 30 yıldır gece karanlığında Kandil’deki ininizden çıkıp Türkiye’ye,Türkiye’nin açtığı koridordan mı gelerek saldırdınız? Yıllardır Türkiye’ye yılan gibi akarak girdiğiniz gibi Ayn el Arab’a da öylece girip IŞİD’le savaşın.Bunu yapamıyorsunuz.Her şerde bir hayır vardır.Bu olay sizin taşeron tim olduğunuzu ortaya koydu.

Kobani kuşatmasını yarmak için size görev verecek kimse olmadığı için,Kobani’den çığlıklar yükselirken siz ininizdesiniz.
Soru 3-Türkiye yakılıp yıkılırken hükümet nerededir?Ülke bu hale geldikten sonra iktidarın zaman kazanmak için güvenlik toplantısı yapması,onun yönetme aczi içinde olduğunu göstermiyor mu? İçişleri Bakanı’nın çıkıp,”teröristlere misliyle cevap verilecek”demesi,hükümet etmenin ne demek olduğunu bilmediğini ortaya koymuyor mu? Çünkü devletin görevi öç almak değil suçu önlemektir.
O devlet aranıyor.        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi