İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

KENDİNİ VAZGEÇİLMEZ ZANNEDENLER

KENDİNİ VAZGEÇİLMEZ ZANNEDENLER


Günlerdir siyasi partilerin aday belirlemesi konuşuluyor. Nihayet adaylar belirlendi. Ancak neden bilinmez malum basın ülkede yalnızca bir parti var ve seçime tek başına giriyormuş gibi CHP adaylarından başka şey konuşulmuyor. AKP.200 den fazla eski milletvekilini listeye almamış kimseden ses çıkmıyor. Güney doğuda söz verdiği halde bazı aşiret ileri gelenlerini yüksek oy potansiyeli olan ve hastanede bizzat başbakan tarafından ziyaret edilen telefon mesajlarıyla adamın komadaki hali bile siyasi malzeme olarak kullanılan sanatçı İbrahim Tatlıses’i bile listeye almamışken kıyıdan köşeden bir haber olmanın ötesinde medyada tek ses yok.

Tüm yandaş medya el birliği etmiş her gün CHP. nin adaylarıyla ilgili konuşuyor ahkâm kesiyor. Bu arada gündemde kalmak isteyenler kendini bulunmaz Hint kumaşı zannedenler partiye yalnızca milletvekili olmak için gelmiş halktan kopuk ben olmazsam tufan anlayışı içinde olan CHP. lilerde malum basına bolca malzeme verecek açıklamalar yapıyor.

Önce bu malum basına şunu sormak gerekiyor. CHP nin iktidar olmasını çok mu istiyorsunuz yanlış aday seçmişse niye timsah gözyaşları döküyorsunuz. Oy kaybederse zil takıp oynayacaksınız bırakın zevkini çıkarın.

Siz CHP. liler uyanın artık kendi ayağınıza kurşun sıkmaya kalkmayın. Bunların telaşı yeni yüzlerin sahneye çıkması Anadolu’da ve büyükşehirlerde bir heyecan ve sinerji yaratılması sonucu CHP’nin iktidara gelme olasılığına karşı bir engelleme harekatıdır.

Yıllarca CHP saflarında milletvekilliği yapmış olanlar ile örgütün desteği olmadığı halde sırf genel merkez atadı diye kendisine saygı gösterilen İstanbul gibi bir kentte il başkanlığı yapmış bir insan televizyonlara çıkıp parti hakkında konuşuyor ve kendini vazgeçilmezlerden sayarak CHP genel merkezinin iradesine saygısızlık ediyor. Hele biri var ki  televizyonlarda tartışma programlarında iyi polemik yapmaktan çenebazlıktan öte özelliği olmayan partiye gireli 3-4 ay olan bu zat ise seçilecek yerden aday değilim diye ist,ifa ediyor.Bunların CHP gibi partide yeri olmamalıdır.

En büyük eleştirilerden biri- ki bu benim içinde bir gönül burukluğu olmuştur.3.Bölgeden yerleşik birileri veya örgüt emekçilerinden birinin aday gösterilmemesidir. Yıllardır bu bölgede kıyısından köşesinden politikanın içinde bulunmuş biri olarak olaya gerçekçi açıdan bakınca buna da hak veriyorum. Zira 3.bölgede halkla bütünleşmiş makam odalarından çıkıp halkın arasına karışmış projeler üreten kendi içinde bütünsellik sağlamış hiçbir ilce örgütü bulunmamaktadır.

Artık ülkenin cumhuriyetin demokrasinin insan haklarının sorgusuz sualsiz tutuklamaların karşısında olanlara çocuklarının geleceğini düşünenlere düşen görev birilerini ektiği nifak tohumlarının yeşermesine destek olmamaktır.

Kimse vazgeçilmez değildir. Unutulmasın ki mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi