Mehmet Mert

Mehmet Mert

Kent konseyi değil bir üst konsey kuralım...!

Kent konseyi değil bir üst konsey kuralım...!

Dün Çatalca Kent Konseyi seçimlerine katıldık.
Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede kullanılan 100 genel kurul üyesi 63 tanesinin oyunu alan Ahmet Rasim Yücel diğer aday Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Bükülmez'e karşı seçimleri kazandı.
Salonda kongreyi izlerken Büyükçekmeceliler adına bir defa daha üzüntü duyduğumu söyleyebilirim.
Gerek Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın açılış konuşması yaparken ayrım yapmadan bütün katılımcı delegeler ile selamlaşması.
Gerek diğer delegelerin herhangi bir gerginliğe mahal vermeden seçim ortamının samimi bir havada geçmesi için çabaları.
Derken;
Cem Kara, gün içerisinde Edirne'de birlikte bulundukları Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün salondaki misafirlere selam gönderdiğini söyledi.
O an aklıma geldi şuraya yazıyorum.
Kent Konseylerini gereksiz, niteliksiz, işe yaramaz gören Akgün bu gereksiz oluşumu gerçekleştirenlere niye selam gönderir ki sanki!
 
***
 
Neyse bu selam benim yeniden bu konuyu yazmama sebep oldu ya olsun!
Sırf Büyükçekmece'nin 'KENT KONSEYİ' yok diye 2011 yılında Büyükçekmece Kent Şurası'nı da kurduk.
Benim ev sahibi olduğum 21 Ekim 2011 Cuma günü gerçekleşen toplantıda; her ay en az bir defa biraraya gelerek ilçe sorunlarına el atılacağı ve çözüm önerileri getirileceği kararını vererek yaklaşık iki yıl boyunca önemli noktalara parmak bastık.
 
***
 
HABERDAR Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert, Muhtarlar Dernek Başkanı Alkış Barış, Ziraat Odası Başkanı Recep Erol, Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Yerel Katılım Dernek Başkanı Köksal Çebi, Emekliler Dernek Başkanı Armağan Çağlayan, Jimnastik Kulüp Başkanı Melek Bozkurt, Trakyalılar Dernek Başkanı Ercan Çiftçi, Şöförler Odası Dernek Başkan Yardımcısı Recai Şen, Tüketiciler Dernek Başkanı Mustafa Erken, İnsan Hakları Komisyonu'ndan Av. Zaide Kadıoğlu, Cemevi Başkanı Feyzullah Aslan, Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu, Dr. Ali Şeker, Serdar Talu, Baki Çiftçi, Av. Uğur Sayaner, Gökan Ayvalı...
...
İşte bu isimlerden oluşan Büyükçekmece Kent Şurası zor değil bir sms ile istersek yine biraraya gelir.
Ancak burada önemli olan sorunları dile getirip kamuoyu önünde tartışmak ile beraber yetkili kurum olan Büyükçekmece Belediye Meclis gündemine de bu sorunları çözüm getirmek üzere taşımak.
 
***
 
Bakın Başbakanlık genelgesi ile belediyelerde kurulması zorunlu olan Kent Konseyleri'nin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir, diye geçiyor bu genelgede.
 
***
 
Yine bu yazıda; belediye başkanlarının çağrıları ile toplanması gereken kent konseylerinin Büyükçekmece'de neden toplanamadığından falan bahsetmeyeceğim.
Zira bu saatten sonra şayet bu ilçemizde de kent konseyi kurulursa şahsen ben o konseye üye olmam, oy vermem, başkan adayı falan olanı da topa tutarım.
O tren çoktan kalktı.
Peki madem Büyükçekmece'de kent konseyinin artık kurulmasına gerek yok ise yazının mesajı ne mi diye sorarsanız.
İşte tam da bu.
Tam 9 yıl geçmiş.
Dokuz yıldır İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Konseyleri önemli çalışmalara imza atmış.
Belediyeler bu çalışmalardan faydalanarak vatandaşa yararlı hizmetler götürmüşler.
Bu saatten sonra Büyükçekmece'ye 'Kent Konseyi' değil 'bir üst konsey' kurmak daha doğru olur...
 
 
Taşkan Uysal'dan gövde gösterisi
 
Dün Çatalca'da Taşkan Uysal'ın milletvekili aday adaylığı açıklamasına katıldım.
CHP Çatalca İlçe Başkanlığı binası 3-4 yılda bir o kalabalığı zor yaşıyor.
Her ne kadar alan geniş ve sağlıklı olmasa da yüzlerce kişi, ilçe genelinden ve ilçe dışından gelerek Taşkan Uysal'a başarılar dilediler.
Şimdi herkesin gözü CHP Genel Merkezi'nin alacağı hakim gözetiminde ön seçim kararında.
Şayet böyle bir karar alınırsa hareretli bir ön seçim yaşamakla beraber üyelerde gönül verdikleri partide adam yerine konulmanın heyecanını yaşayacaklar...
 
 
Vekil sayımız 31'e çıktı...
 
Yüksek Seçim Kurulu, seçim çevreleri ve her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayısını belirledi. Son genel seçimde 85 milletvekili çıkaran İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 88'e çıkarken İstanbul 3.Bölge sayısını bir artırarak 31'e çıkarttı. İstanbul 1. Bölge de 31 vekil çıkarırken 2.Bölge 26 milletvekili çıkaracak...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi