KIRIM TATARLARI

Allah hiç bir toplumu vatanından bayrağından etmesin. Yüz yıllardır zulüm gören Kırım Tatarlarını tanıyalım. Malumunuz bu günlerde Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni, ne yazık ki Ukrayna Rusya’ya kaptırdı. Kırım’da yaşayanların nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünü temsil eden Kırım tatarlarına olan oldu.
 
Şöyle ki; Kırım 1783-1922 yılları arasında Rus işgalinde Stalin tarafından Alman Nazilerle işbirliği yapılır. Bu bahaneyle adeta soykırıma uğrayan Müslüman Kırım tatar halkının bir bölümü Osmanlı topraklarına göç etmeye başlarlar. Türkiye’ye göç eden Kırım’lı kardeşlerimiz çoğunlukla Bursa, Antalya, Akdeniz bölgesi başta olmak üzere yurdumuzun bir çok bölgesine yerleşir. Kırım tatarlarını bende yakından tanıyan birisi olarak çok üzülüyorum kardeşlerimize. Vatanında Parlamentoyu Rusların veya Rus kökenli millet vekillerinin çoğunlulukta olduğu bir parlamento karar alıyor. Tekrar Rusya’ya bağlanmak istediklerini açıkça söylüyorlar. 16 Marta parlamento alacağı kararla Rusya’ya bağlanılacak.
 
Ne yazık ki yine olan Kırım tatarları kardeşlerimize olacak. Düşünsenize yüz yıl önce Rus mezalimine maruz kalan kırım Müslüman’ları tekrar Rusların egemenliği altına girecek.
Bu çok acı Kırım Türk’lerinin kaderi bu olmaması gerek. Bu güzel insanlar bunu hak etmedi…

Tatar Kırımlı yurttaşlarımızı yakından tanıyan birisi olarak bahsedeyim; Yıllarca Stalin zulmünden kaçan tatar kardeşlerimiz ülkemizin asil unsurları Türk vatandaşı olarak o kadar güzel işler yapıyorlar ki hayran kalırsınız. Sanatkarlar, çalışkanlar, dürüstler, vatan severler, örf ve adetlerine bağlılar, misafirperverler…

Ukrayna meclisinde Kırım halkını temsil eden Kırım tatarları lideri millet vekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu çaresizdir. Vatanında parlamentonun çoğunluğu Rus’ların elinde,  Ukrayna diktatörü Yanukoviç ülkesini ne hale getirdi. Rus ajanı olduğu belli oldu, çünkü Rusya’ya kaçtı. Tatar kardeşlerimizin zulmü yeniden başladı. Allah yardımcıları olsun dürüst Kırım tatarlarının. Gün gelir devran döner bu Rus işgalinden zulmünden kurtulacak her ülke vatandaşı. Önce vatan demeli yoksa gelip vatanını da toprağını da elinden alırlar. Onun için ben her zaman diyorum, Allah ülkemize zeval vermesin. Ulu Önder ne demiş; ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene…’’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi