1 Mayıs anısına fotoğrafladılar!

1 Mayıs anısına fotoğrafladılar!
Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde örnek bir projeye imza attı. BÜFOD’un fotoğrafçıları kömür işçilerinin zorlu çalışma koşullarını fotoğraf karelerine ile yansıttı.
8 ay süren çalışmasının sonunda ortaya çıkan bir birinden özel fotoğraflar Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde sergilendi. Sergi açılışını gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, "Öncelikle belediye başkanımız sayın Hasan Akgün’ün sevgi ve selamlarını iletmek istiyorum. Bu güzel günde güzel bir sergi açıyoruz. Özellikle emeğe saygının gerçekten hissettirilmesi ve gösterilmesi gereken önemli bir meslek grubu olan işçilerimizin bugün fotoğraflarla bir araya gelmesi ve ölümsüzleşmesi yarın kutlayacağımız İşçi ve Emekçi Gününe yakışır bir sergi olacağını düşünüyorum. Emeği geçen Hürriyet hocama, BÜFOD’un üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Emeklerinize sağlık" ifadesini kullandı.

Umarım beğenirsiniz

1 Mayıs’ın kolay kazanılan bir zafer olmadığını söyleyen BÜFOD Başkanı Hürriyet Akın ise "En son 1977’de Türkiye’de kanlı bir 1 Mayıs yaşadık. Bunların hepsi mücadeleyle elde edilen kazanımlar. İşçi sınıfı sınıf adına mücadele ediyor ve bu kazanılan kaleleri asla kaybetmemek için her şeyi yapıyorlar. Biz aydınların da destek vermesi görevimizdir. Bu sergimiz arkadaşlarımızın yaklaşık 8 ay çalışması sonucunda ortaya çıktı. Umarım beğenirsiniz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.