12.Festivalin startı verildi…

12.Festivalin startı verildi…
Büyükçekmece Belediyesi Geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin hazırlık toplantılarına start verdi.
Kumburgaz Belediye Hizmet binasında bir araya gelen Festival komitesi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 11.Festivali değerlendirerek bu yıl 12.’sini düzenleyecekleri Kültür ve Sanat Festivali’nde nelerin yapılacağına yönelik görüş   alış verişinde bulundular.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Festivalin en önemli ayağını oluşturan heykellerin yapım aşamasında vatandaşların daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini savundu. Başkan Akgün; “ Dünyaca ünlü heykeltıraşlar gelip dev mermer blokları yontup hissettikleri eserleri yaparak bize hediye edip gidiyorlar. Bence festivalin en önemli ayağı olan Heykel Sempozyumu daha fazla ön plana çıkartılmalıdır ” dedi.
Başkan Akgün’ün teklifini değerlendiren Festival Komitesi Eş Başkanı Gürhan Ozanoğlu da ; “ Gerek yurt içi gerekse yurtdışında festivalimizle ilgili çok güzel tepkiler alıyorum. Ama heykel sempozyumu ile Türk Yemeklerine büyük ilginin olduğunu gördüm ” şeklinde konuştu.
Toplantıda heykel sempozyumu ile ilgili özel katalog hazırlanması ve diğer çalışmalarla ilgili çeşitli kararlar alındı. 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk toplantısına Folklor Kurumu Yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve belediye daire müdürleri katıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.