1881 ayakta alkışlandı…

1881 ayakta alkışlandı…
Ünlü Sanatçı Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği “1881-“ adlı oyun ayakta alkışlandı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumundan, ölümüne kadar önemli anların sahnelendiği oyun yaklaşık 3 saat sürdü.

İzleyenlerin duygulandığı ve ağladığı oyunun finalinde oyuncular ve Büyük usta Müjdat Gezen dakikalarca ayakta alkışlandı.
Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ın doğum sancıları ile başlayan oyun, Rutkay Aziz’in sesiyle, ”O gün Türk Halkının kaderi değişti…” sözleriyle devam ediyor. Atatürk’ün hayatından kesitlerin anlatıldığı her sahnedeki dekorlar da sürekli yenileniyor. Daha önce oyunun her sahnesi için kendi cebinden para koyduğunu söyleyen Gezen, çok aramasına rağmen sponsor bulamadığını belirtmişti. Ancak oyun halktan büyük ilgi gördüğünü belirten Gezen Nisan ayı dahil olmak üzere tüm biletlerin tükendiğini belirtti.

“10 BİN SAYFA KİTAP OKUDUM”

Oyun bittiğinde sahneye önünde kitap dolu bir masayla çıkan Müjdat Gezen kitapları göstererek ”Bu oyunu uygulamak için yaklaşık 10 bin sayfa kitap okudum inşallah bir işe yaramıştır” dedi.
 Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Tiyatro oyuncu Defne Yalnız  izledi. Oyunu izlerken büyük bir burukluk duyduğunu belirten Başkan Yardımcısı Üner, “İzlerken tüylerimiz diken diken oldu, nasıl büyük bir devlet adamı olduğunu bir kez daha gördük ve anladık. Kelimelerin bittiği yerdeyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.