AKBAR’DAN BİR AŞK MEKTUBU!

AKBAR’DAN BİR AŞK MEKTUBU!
Besteci, piyanist ve yazar Anjelika Akbar, yeni ve anlamlı bir projeyle “Melody 432” ismini verdiği bestesini dinleyicileriyle buluşturuyor.

Melody 432'nin besteleniş hikayesini anlatan Akbar, “Yazın uçakta Sinop'a giderken yolculukta o müzik geldi. İsmini Melody koydum, ilk ivme uçakta, devamı ise Sinop'taki Karadeniz sahilinde akşam dalgaların sesini ve görüntüsünü izleyerek geldi” dedi

Anjelika Akbar geçtiğimiz eylül ayında yayınladığı albümü "Ahenk 432" ve "Başlangıç/Beginning 432"nin ardından Gloss Müzik imzalı yepyeni single çalışması "Melody 432"yı sevenleriyle buluşturuyor. Önceki iki albümünde olduğu gibi 432 Hz olarak ayarlanmış piyano ile kaydedilen “Melody 432” isimli single bu anlamda serinin devamı olma niteliği taşıyor.

Bu sır olacak

Bu bestenin de kalplere şifa olmasını dileyen Anjelika Akbar, bestenin ilham kaynağının yaşanmış ve çok özel romantik bir hikaye olduğunu anlattı. Akbar, “Yurt dışında yaşayan eski bir arkadaşım Albert beni aradı ve heyecanla, eşi Gina'nın doğum günü olacağını ve kendisine müzikli bir hediye vermek istediğini belirtti ve şöyle dedi: ‘Biliyorum, başkası için böyle sipariş üzerine bir beste yapmak belki kolay değil, ama Gina ve beni uzun zamandır tanıyorsun, benim ona olan duygularımı eminim hissedebiliyorsun. Lütfen deneyebilir misin güzel bir beste yapmayı? Doğum gününde kendisine bu bestenin notasını ve kaydını hediye edeceğim ve o zamana kadar bu sır olacak. Ve ipucu vereyim: piyano ve kemanı çok seviyor ve romantik müziği” ifadelerini kullandı.

Acele etmedim

Akbar açıklamasının devamında, “Hissettim ki yapabilirim, bu bir nevi müzik dilinde yazılacak "Aşk Mektubu" olacak. Acele etmedim, içimde müziğin doğmasını bekledim. Ve yazın uçakta Sinop'a giderken yolculukta o müzik geldi. İsmini Melody koydum, ilk ivme uçakta, devamı ise Sinop'taki Karadeniz sahilinde akşam dalgaların sesini ve görüntüsünü izleyerek geldi. Albert’e o anda videosunu çektim, daha sonra Gina'ya bestenin doğuş anını göstersin diye. Dijital iletişim çağında, duyguların da, kelimelerin de değerinin neredeyse unutulduğu, neredeyse kimsenin kimseye elle yazılmış mektup yollamadiği zamanlarda Albert'in Gina'ya böylesi bir hediye yapma isteği çok kıymetli. 432 hz titreşim hızı ile kaydettiğim "Melody" için keman sanatçısı Tuba Bayav Ünlü de hayatında ilk kez kemanını bu frekansa ayarlayarak seslendirdi. 432 Frekansı ile kaydettiğim önceki albümlerimde olduğu gibi, tonmayster olarak Yuriy Ryadchenko ile çalıştım” dedi. Melody 432, 9 Şubat’ta tüm dijitial müzik platformlarındaki yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.