Atatürk uyanıyor

Atatürk uyanıyor
Atatürk’ün 10 Kasım’da iyileştiğini ve yıllarca yaşadığını anlatan 09:06 adlı kitap çıktı. Kitabın yazarı Mehmet Ali Çatal, “O yaşasaydı neler olurdu sorusunu cevapladım, tarihi yeniden yazdım” dedi

10 Kasım 1938. Saat 9’u 6 geçiyor ve Atatürk iyileşme belirtileri gösteriyor. Yorganını üzerinden atarak yardımcısından bir bardak su istiyor... Mehmet Ali Çatal’ın son romanı 09:06, bu sahneyle başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım’da iyileştiği ve yıllarca yaşadığı kurgusunu işleyen kitap 10 Kasım’da yayımlandı. Romanda İsmet İnönü, Doktor Mim Kemal, Salih Bozok, Sabiha Gökçen gibi gerçek karakterlerin yanı sıra kurgu karakterler de yer alıyor.

HER SENE YENİ BİR KİTAP ÇIKACAK

Bir seri olarak kaleme alınan kitabın ilk cildinde Atatürk’ün iyileştiği 1938 ve 1939 yılları anlatılıyor. Mehmet Ali Çatal, her sene yeni bir cildin yayımlanacağı haberini vererek “Atatürk biz yaşadıkça yaşayacak, bu seride tarih yeniden yazılacak” dedi.

MEHMET ALİ ÇATAL KİMDİR?

1991 İstanbul doğumlu yazar, uzun yıllar gazetecilik yaptı. 2015 yılında İstanbul Gazeteciler Derneği tarafından Yılın Gelecek Vaat Eden Gazetecisi seçilerek ödül aldı. Gırgır dergisinde 6 yıl boyunca köşe yazarlığı yaptı. Yayımlanmış 5 kitabı bulunuyor. Sözcü Kitabevi’nde editörlük görevini yürütmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.