Aziz Nesin 95 yaşında

Aziz Nesin 95 yaşında
Nesin Vakfı doğum günü gecesi düzenledi...Dostları, okurları, çocukları ve Nesin ailesi Aziz Nesin’in 95. doğum gününü kutladı
Dostları, okurları, çocukları ve Nesin ailesi Aziz Nesin’in 95. doğum gününü kutladı.
Armada Otel’de düzenlenen bir gecede Aziz Nesin’in unutulmadığı bir kez daha anlaşıldı.
Aziz bey bugün bile bize yardımcı oluyor
Doğum günü yemeğinde konuştuğumuz bir Nesin hayranının sözleri Aziz Nesin’i anlatmaya yetiyordu. Nesin Vakfı gönüllüsü “Aziz Beyin her şeyinden yararlandık. Onun bıraktıkları ile ayakta duruyor ve daha ileriye onun gücüyle yürüyoruz. Aramızda olmamasına rağmen 95. doğum gününde bile katkı yapmaya devem ediyor. İşte bu gece bizleri bir araya getirdiği gibi Vakıfa da gelir sağladı”
Kimler vardı
Gecede Aziz Nesin’in oğlu Prof. Ali Nesin, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesi eski Başkanı ve Nesin Vakfı yönetim kurulu üyesi Fırat Aykut, CHP Çatalca ilçe başkanı Süleyman Kolcuoğlu, sanatçı Esin Afşar, Orhan Aydın, Vedat Özdemiroğlu ve çok sayıda Nesin gönüllüsü doğum günü kutlamasındaydı.
Ali Nesin: “sizlerin katkısıyla ayaktayız”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Ali Nesin “Babamın aramızdan ayrıldığı günden bugüne kadar malvarlığımızı artırdık. Vakfımıza yeni çocuklarımız katıldı. Nesin ailesi büyüyor. Bugüne kadar olduğu gibi bağış ve yardımlarınızı vakfımızdan esirgemeyin böyle ayakta duracağız” dedi.
Süleyman Cihangir anıları tazeledi
Nesin vakfına çocukluğunda gelen ve bugün vakfın yöneticilerinden biri olan Süleyman Cihangir ise konuşmasında “Aziz dedesinin” anılarını konuklarla paylaştı. Cihangir vakfın diğer çocuklarını da yanına çağırarak geceye katılanlara teşekkür etti.
Sanatçıların konuşmaları
Daha sonra Orhan Aydın ve Vedat Özdemiroğlu birer konuşma yaparak Nesin’i andılar. Orhan Aydın ülkenin üzerine çöken “karanlık akıldan” kurtulmak için Aziz Nesin’e bugün bile ihtiyaç olduğunu söyledi. Özdemiroğlu’da Madımak Oteli için yazdığı şiiri okudu ve türk halkından mizahi örnekler vererek konuklara teşekkür etti.
Doğum günü pastasını çocukları kesti
Gecede Aziz Nesin’in 95. yaş günü pastasını Vakıfta eğitim gören çocuklar keserek konuklara ikram ettiler.
Çekilişte Vakıf ürünleri ve Nesin tabloları verildi
Vakfa gelir sağlamak için çekiliş te yapıldı. Numarası okunan davetlilere Nesin Vakfında üretilen reçel, peynir, turşu, tereyağ gibi ürünlerin yanı sıra Nesin’in el yazısından yapılan tablolar armağan edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.