Başkan Kadıoğlu “Kültür evi müjdesi verdi”

Başkan Kadıoğlu “Kültür evi müjdesi verdi”
Esenyurt Belediyesi, sazıyla sözüyle Anadolu kültürünün vazgeçilmez unsurları olan aşık’lık geleneğini ünlü ozanların sahne aldığı Aşıklar şenliği programı ile gerçekleştirdi.
Esenyurt’ta Aşıklar Şenliği
 
Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen geceye Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe başkanı Şenay Değer, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Nurettin Gezerel, Beylikdüzü eski belediye başkanı Vehbi Orakçı, Esenyurt Belediye Başkan yardımcıları Gürbüz Süleymanoğlu, Ünsal Kıraç, Meclis üyeleri, Başkan danışmanları, Muhtarlar ve çok sayıda türkü seven Esenyurt’lu vatandaş katıldı.
 
Başkan Kadıoğlu “Kültür evi müjdesi verdi”
Aşıklar Şenliği’ne vatandaşlar tarafından ilginin yoğun olduğu gecede konuşma yapan Esenyurt Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, salondaki aşırı yoğunluktan ve ayakta izlemek zorunda kalan vatandaşlar karşısında, bir ozanlar kültür evi yapacağı müjdesini verdi.
 
Kadıoğlu “ Sazı eline alınca yüreğinden gelen o güzel dizeleri, söyleyince toplumumuz tarafından bu sanat çok fazla kabül görmemektedir.Fakat Esenyurt’a baktığımız zaman salondaki yoğunluktan dolayı, ayakta bekleyen insanlarımızı görüyoruz.Buda bize onur ve mutluluk veriyor.Bu sebeple Esenyurt’ta bir ozanlar kültür evi yapacağım.Sizler bir araya gelin, çalıştırın , siz söyleyin ki halkımızda o güzel dizelerinizi, türkülerinizi dinlesin.Ozanlık sanatı kolay bir iş değil.İçinde manevi duygular olmasa, ozan olunmaz , aşık olunmaz.Bu duygular tarihten gelmektedir.Karacaoğlan gibi hissetmezseniz , Aşık Veysel gibi söyletmezseniz aşıklık nice olur.İçi boş manevi duyguları olmayan, söylemler aşık söylemi değildir.
Bu sebeple aşıklık mesleğini yaşatalım ki sizlerin duygularını, Anadolu duygusunu, insanımızın özünden gelen duyguları bizler geleceğe taşıyalım.
Geçmişte, ülkemizde bu kültür yasaklanarak, böyle türküler ve ağıtlar toplumumuz tarafından unutulmaya yüz tutmuştur.Fakat geleneği korumamız lazım ve  kaybettiklerimizi yeniden elde etmemiz gerekmektedir.Bunun için böyle bir geceyi tertip ettik.Siz değerli konukların bu geceye katılımınızdan dolayı onur duyuyorum, gurur duyuyorum ve ozanlarımızın güzel deyişleri ile duygulanacağınızı düşünüyorum” diyerek sözlerini bitirdi.
 
Poyrazoğlu “ Esenyurt bir başka”
Programda, kendiside bir halk ozanı olan Ahmet Poyrazoğlu sunumu yaparak “ İstanbul içinde ve Anadolu’da bir çok program gerçekleştirdik.Fakat bu kadar ilgi hiçbir yerde görmedik. Esenyurt’un bu konuda bir başka yeri vardır. Türkülerimizi Karacaoğlan, Yunus Emre,Aşık Veysel gibi bu kültür’e ışık tutan kişilerin şivesi ile söylüyoruz.Böyle bir imkanı bize sağlayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve ekibine yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Aşıklar şenliği programında sahne alan, Vahit Köroğlu, Dursun Doğan, Orhan Üstündağ, Aşık Kul Nuri, Kemal Yıldız, Ahmet Poyrazoğlu, Aşık Visali ve Erol Şahiner kendilerini tanıtarak temsil ettikleri yöreleri belirttiler.Aşıklar’ın sırasıyla söyledikleri türkülerin ardından, atışmalar ve solo sunumlar ile program sona erdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.