Beylikdüzü, Yaşayan Değerlerini Ağırladı

Beylikdüzü, Yaşayan Değerlerini Ağırladı
Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla 41. programını gerçekleştiren Kardelen Şiir ve Müzik Grubu, Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlar için sahne aldı.
Beylikdüzü Belediyesi'nin katkılarıyla 41. programını gerçekleştiren Kardelen Şiir ve Müzik Grubu, Beylikdüzü'nde yaşayan vatandaşlar için sahne aldı.

Kardelen Şiir ve Müzik Grubu Beylikdüzü Belediye'si tarafından düzenlenen programda vatandaşlar için sahne aldı. Programda davetliler, müzik ve şiir dolu saatler geçirdi. Kardelen Şiir ve Müzik Grubu'nun Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirdiği "Kardelen Şiir Akşamı"nda sanata her anlamda gönül vermiş değerler bir araya geldi. 41. programını gerçekleştiren grup, "Yaşayan Değerlerimiz" isimli programda, davetlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

SANAT VE SANATÇININ OLDUĞU YERDE HATA OLMAZ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu programda yaptığı konuşmada, sanatın ve sanatçının toplumdaki önemine dikkat çekti. İmamoğlu, "Ülkemizde sanatın ve sanatçının varlığı daha fazla hissedilebilir olsa, emin olun Türkiye'mizde bu karışıklıklar yaşanmaz. Hiçbir noktada insanlar ayaklanma derecesinde direnmez. Bu bakımdan sanattan uzaklaşırsak, sanatçıların özgün fikirlerini ortaya koyamadığı bir toplum olursak maalesef bu sorunları yaşarız. Ümit ediyorum, bir an önce Türkiye, dünyanın en çağdaş, en uygar fikre ve bilime, özgür iradelere fırsat veren bir ülke olsun" diye konuştu.

"AMACIMIZ ÜLKEDE YAŞANAMAYAN ÖZGÜRLÜKLERİ İLÇEDE HİSSETTİREBİLMEK"

Yerel yönetim olarak ilçeden gelen her sese kulak verdiklerini belirten Başkan İmamoğlu, "Dilerim sanatçıların kendilerini istediği gibi ifade ettiği bir ülke olalım. Bu bakımdan yerel yönetimler olarak bize düşen görev toplumun her katmanından gelen sese kulak vermek ve onlara fırsat vermek. Yani amacımız ülkenin genelinde yaşanamayan özgürlükleri yaşadığımız bu ilçede hissettirebilmek. Bu akşam da o akşamlardan biri. Fırsat vermek bizim haddimiz değil, çünkü bu sahneler zaten halkımızın. Biz sadece vesile oluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan İmamoğlu, programa katılan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile Müzik dalında Özdemir Erdoğan ve Ersan Erdura, Tiyatro dalında Yılmaz Gruda, Sinema dalında Süleyman Turan, Resim Dalında Gülüzar Bektaş, Sanat Kuruluşu dalında Filmsan ve Sanat Adamı dalında da Erhan Bayladı'ya plaketlerini takdim etti. Kardelen Şiir ve Müzik Grubu ise Başkan İmamoğlu'na sanata katkısından dolayı plaket ve Atatürk Tablosu hediye etti.

HALK MÜZİĞİ ESERLER VE ŞİİRLER SESLENDİRİLDİ

Sunuculuğunu Asuman Toraman ve Yusuf Ziya Leblebici'nin yaptığı programda, 15 kişiden oluşan Kardelen Şiir ve Müzik Grubu'ndan Aşık Sinem Bacı ve Saz Grubu, halk müziği eserlerini sergiledi. Yusuf Ziya Leblebici, Sefer Kocakaya, Perihan Koca ve Turan Karatepe'nin de şiirlerini yorumladığı akşamda, Rüya Eren de şarkılarıyla sahne aldı. Programda Ersan Erdura da şarkılarını seslendirdi. - İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.