BEYLİKDÜZÜ'NDE SANAT DOLU BİR AKŞAM YAŞANDI

BEYLİKDÜZÜ'NDE SANAT DOLU BİR AKŞAM YAŞANDI
Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Türk Musiki Korosu, Beylikdüzü Kültür Merkezi'ndeki muhteşem konseriyle dinleyicileri müziğin en gerçek haliyle buluşturdu.

Koro Şefi Erhan Bayladı’nın yönetiminde birbirinden kıymetli Türk Müziği eserlerini seslendiren koro, izleyenleri hayran bıraktı. Konserin ikinci bölümünde sahneye çıkan kadife sesli solist Tarkan Öngen ise ilk kez seslendirdiği eserlerle izleyicilerden tam not aldı.

Her ay çeşitli etkinliklerle vatandaşları kültür ve sanat ile buluşturan Beylikdüzü Belediyesi, bu kez dinleyenleri musiki ile buluşturdu. Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Türk Musiki Korosu, nihavend makamından icra ettiği eserleriyle Beylikdüzü halkına özel bir akşam yaşattı. Koro Şefliğini Sanatçı Erhan Bayladı'nın yaptığı konsere keman, kanun, ud, tambur, klarnet, violonsel, ritm sazlar eşlik etti.

 
Türk Müziği'nin değerli eserleriyle kimi zaman eğlenen, kimi zaman hüzünlenen dinleyiciler, bir yandan da koronun seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Konserde Segah, Nihavend, Hicaz, Muhayyer makamlarında seslendirilen ve çalınan eserlerin ardından, Keman Taksimi de yapıldı. TRT Spikeri Ayla Demirtaş tarafından seslendirilen " Kendine Gel İstanbul" adlı şiir de büyük ilgi gördü.

 

İlk Kez Seslendirilen Eserler Beğeni Topladı

 

Konserin ikinci bölümünde Solist Tarkan Öngen’in sahneye çıkmasıyla daha da renklenen gecede, Sanatçı Erhan Bayladı’nın hayata geçirdiği, sözü ve bestesi kendisine ait olan birçok eseri ilk kez sahnede seslendirildi. Kulaklarda hoş bir seda bırakan eserleri dinleyenler, alkışlarıyla destekledi. Solist Öngen, Yar Saçların Lüle Lüle, Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece gibi parçaları dinleyicilerle birlikte, hep bir ağızdan söyledi.

 

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan ve Meclis Üyeleri Deniz Çakıroğlu ve Necla Kotil, koroya çiçek takdim etmesiyle son bulan gecede Koro Şefi Erhan Bayladı ve Solist Tarkan Öngen’e Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır tarafından çiçek takdiminde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.