Bugün kaliteli müzik günü!

Bugün kaliteli müzik günü!
Daha önce duyulmamış müziği ortaya çıkarma arzusuyla besteler yapan ve dünyanın dört bir yanında konserler veren Rembrandt Trio bu akşam saat 20.00’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

 Üçlü konserde, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ‘den ilham alarak hazırladıkları  “A Wind Invisible Sweeps Us Through The World” isimli projelerinden eserlerin yanı sıra zamansız besteleriyle de dinleyenlerin karşısında olacak. Hollandalı Rembrandt Trio, on altı yıldır birlikte çalan ve kıtalar arası performans sergileyen üç arkadaştan oluşuyor: Rembrandt Frerichs (piyano), Tony Overwater (kontrbas) ve Vinsent Planjer (davul). Onların müzikteki arayışları, tüm sınırların ötesine geçebilmekle ilgili. Müzikal sınırları aramalarında caz eğitimlerinin büyük önemi olsa da; Rembrandt Trio, evrensel müzik yapan ve bu müziği bulmanın peşinden koşan bir üçlü.  

Rûmî’den alınan ilhamla 
Üçlü “A Wind Invisible Sweeps Us Through The World” albümlerinin adını Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’den aldıkları ilhamla koymuşlar. Albümde dünyanın dört bir yanından motifleri bir araya getirerek müziğin büyüsünü ve evrenselliğini yakalamaya çalışmışlar.  

Maceraperest bir albüm: İntizâr
Son albüm çalışmaları İntizâr’ı İranlı şarkıcı Mohammad Motamedi ile kaydeden Rembrandt Trio’nun bu albümünde Farsça ve Türkçe şiirler de yer alıyor. Albüm usta doğaçlamacı Motamedi’nin, ruhani Farsça ve Türkçe şiirlere yaptığı doğaçlamalara Rembrandt Trio’nun batı enstrümanlarıyla eşliğiyle öngörülemez bir müzikal manzara vadediyor. Ülkemizde daha önce Kutsi Erguner’le de aynı sahneyi paylaşan üçlünün ayrıca Erdal Erzincan ve Türk dinleyicilerinin çok yakından tanıdığı kamanca virtüözü Kayhan Kalhor ile de projeleri bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.