Doğaya övgü

Doğaya övgü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 2024 sezonuna 20 Ocak Cumartesi akşamı, “Leticia Moreno & CRR Senfoni Orkestrası” konseriyle adım atıyor.

Orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde “Doğaya Övgü” başlığıyla müzikseverlerle buluşacak konser saat 20:00’de başlayacak. Sezonun ilk konserinin yıldızı ise İspanyol keman sanatçısı Leticia Moreno olacak. Moreno konserde, 262 yıllık Nicola Gagliano yapımı kemanıyla É. Lalo’nun İspanyol Senfonisi’ni yorumlayacak. 

 

Ödüller dikkat çekti

 

Eleştirmenler tarafından lirik, ateşli, büyüleyici ve parlak olarak nitelendirilen Leticia Moreno eğitimini Zakhar Bron, Maxim Vengerov ve Mstislav Rostropovich gibi büyük ustaların gözetiminde, Almanya ve İngiltere'nin saygın müzik okullarında tamamladı. Sanatçı Zubin Mehta, Vladimir Ashkenazy gibi ünlü şefler ve Viyana Senfoni Orkestrası, St. Petersburg Filarmoni gibi önde gelen orkestralarla çalışmalar yaptı. Uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle dikkat çeken Moreno, prestijli Alexander von Humboldt Vakfı’nın en genç üyesi. Peru asıllı İspanyol sanatçı, 1762 Nicola Gagliano yapımı bir keman çalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.