Haberdar Gazetesi Kültür - Sanat Fişekhane’de Piyano Şöleni

Fişekhane’de Piyano Şöleni

İstanbul’un önemli kültür-sanat merkezlerinden Fişekhane, 25 Nisan’da müzikseverleri özel bir etkinlikte buluşturuyor. “Tan Sağtürk Akademi & Fişekhane Piyano Festivali”, usta ve genç piyanistleri aynı sahnede bir araya getirecek

İstanbul’un önemli kültür sanat buluşma noktalarından Fişekhane, 25 Nisan’da “Tan Sağtürk Akademi & Fişekhane Piyano Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Genç sanatçılara sahne deneyimi kazandırırken, dinleyicilere nitelikli bir konser deneyimi sunan festival, gün boyu sürecek programıyla müzik tutkunlarını Fişekhane Ana Sahne’de bir araya getirecek. 

 

Piyanonun büyüsünü yansıtan performanslara sahne olacak festival, 13.30’da uluslararası pek çok başarıya imza atan akademisyen ve piyanist Eren Yahşi’nin açılış konseri ile başlayacak. İki bölüm halinde gün boyu devam edecek festivalde Türkiye’nin farklı illerinden gelen 8 yaş ve üzeri genç piyanistler, klasik müzik repertuvarının seçkin eserlerini Fişekhane’nin tarihi atmosferinde seslendirecek. Ağırlıklı olarak klasik müzik repertuvarından oluşan program, farklı müzik türlerinden eserlere de yer vererek zengin bir içerik sunacak. Festival, ülkemizde olduğu kadar pek çok uluslararası platformda da ülkemizi temsil etmiş olan akademisyen ve piyanist M. Emir Barutçu’nun kapanış konseriyle sona erecek.

 

Katılımın ücretsiz olduğu festivalde, konserleri izlemek isteyen ziyaretçiler etkinlik günü giriş alanında yer alan QR kod üzerinden kayıt oluşturabilecek.

 

Konsere ilişkin detaylı bilgi için https://www.fisekhane.com/tr/etkinlik/tan-sagturk-akademi-piyano-festivali adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *