Gerçekle fantastiğin karışımı

Gerçekle fantastiğin karışımı
Hellboy, Pan’ın Labirenti, Yetimhane filmlerinin yaratıcısı Guillermo Del Toro’nun yazıp yönettiği fantastik dram, iç savaşın çökerttiği İspanya’da savaşın dehşetini, insanların yaşamda kalma çabalarını özgün bir anlatımla yansıtıyor.

1930’ların sonunda sivil savaştan uzak Santa Lucia yetimhanesine cephede ölen komünist babasının dostları tarafından bırakılan on yaşındaki Carlos buradaki yeni yaşamına alışmak zorundadır. Kendisi gibi çok sayıda öksüz çocuğun bulunduğu bu binayı bayan Carmen’le doctor Casares yönetiyorlardır.

Bu büyük taş bina gizemli bir cinayete kurban gitmiş Santi adlı bir çocuğun hayaletinin etkisi altındadır. Santi’yle iletişim kuran Carlos ona katiline ulaşmasında yardım edecektir. Yetimhanede büyümüş acımasız, öfke dolu Jacinto ise Carmen’in çocukların geleceği için sakladığı altınların peşindedir.

Batıl inançlarla dolu İspanya savaştan ötürü korkuya kapılmıştır, korku da ruhu yiyip bitiren bir hastalıktır. Ülkenin bu iç kaosu karşısında herkes çaresiz, umutsuz durumdadır.

Çocuklarsa bu kandökme ve ihanet döngüsünü masumiyetleriyle, önyargısızlıklarıyla kırmaya çabalamaktadırlar. Hızlı büyümek zorunda kalan bu gençler saflıklarından ödün vermeden büyük bir sorumluluk üstlenirler:Umudu yitirmeksizin yaşamda kalmak.

İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın yapımcılığını üstlendiği bu etkili filmde Meksikalı Del Toro hayalet imgesini insanlarca yinelenen olayların metaforu olarak yansıtıyor, çocukların gözünden sihirli gerçekliği izleyiciye aktarıyor, aynı ülkenin yurttaşları birbirleriyle çatışmayı sürdürdükçe sert sona gidene dek aldatıcı, ruhsuz bedenleriyle dünyada dolaşmayı sürdüreceklerdir diyor.

Gerçekle fantastik arasında gezinen filmin Özel Bölümler’inde  yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, filmin çekim öyküsü, yapım tasarımları,makyaj  efektleri, dijital-mekanik efektler, karakterlerin tanımı, Del Toro’nun vizyonu, çıkarılmış sahneler, öykü çizimleri karşılaştırımları, set-karakter tasarımları, özel efektler, Del Toro’nun özgün çizimleri, fragman yer alıyor.


The Devil’s Backbone (Şeytanın Belkemiği)

Yönetmen:GuillermoDel Toro

Oyuncular: Marisa Paredes, Edouardo Noriega, Federico Luppi, Fernando Tielve, Inigo Garces, Irene Visido, Junio Valverde/ 2001, 104 dakika, Kanal D Home Video.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.