İçerdekiler Silivri’ de sahnelendi

İçerdekiler Silivri’ de sahnelendi
Tyatro oyuncusu Levent Kırca, Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu yargılananlar için yazdığı “İçerdekiler” oyunuyla Silivri’de izleyicileriyle buluştu.

Silivri Yoğurt Festivali alanında sahnelenen İçerdekiler Tiyatro oyununa giriş biletli olduğu için  olduğu için katılım sınırlı sayıda olurken, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin ise gösteriden görüntü almalarına izin verilmedi. Silivri Emniyet Müdürlüğü tarafından bir polis memurunun  tiyatro gösterisini kameraya çektiği sırada oyunu organize eden görevlilerin kameraya lazer ışık tutarak sabote etmesi de bazı vatandaşlar tarafından hoş karşılanmadı.  
Sınırlı sayıda katılım oldu
Semih Çetin’in Bir İhanetin Öyküsü, Tuncay Özkan’ın Hapiste Yatacak Olanlara Öğütler, Güldal Mumcu’nun İçimden Geçen Zaman, Nilgül Doğan’ın Adını Siz Koyun, Gülşah Balbay’ın bir röportajından ve Ergenekon davasının tutuklu sanığı Yarbay Mustafa Dönmez’in bir röportajından esinlenerek hazırlanan, Levent Kırca tarafından oyunlaştırılarak sahnelenen “İçeridekiler” oyunu Silivri’de sahne aldı.  Oyuna girişler biletli olduğu için katılımcılar sınırlı sayıda kaldı. Silivri sahilinde bulunan festival alanında sergilenen İçerdekiler isimli tiyatro oyununu izlemeye Silivrililer ilgi göstermezken, oyunu izlemeye İstanbul’un diğer İlçe Belediyeleri tarafından otobüs ile insanlar getirildi. 
İçeridekiler oyununa dışarıdan izleyici 

Ünlü Tiyatro Sanatçısı Levent Kırca’nın sahne aldığı İçerdekiler oyununu izlemeye İlçe Protokolü katılmadı. Silivri CHP ve Silivri İşçi Partisi İlçe Teşkilatından bazı üyelerin katıldığı tiyatro gösterisine, Silivrili vatandaşların yoğun ilgi göstermemesi dikkat çekti. Silivri’de gerçekleştirilen İçeridekiler Tiyatro oyununa Silivri’nin dışından diğer ilçelerden otobüslerin kaldırıldığı gözlerden kaçmadı. Türkiye Gençlik Birliği’ne üye bazı gençler ve İşçi Parti’li katılımcılar oyun alanında bildiri dağıttı. Aydınlık Gazetesi’nin özel sayıları satıldı. 
Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.