İKSV'yi büyüleyecek

İKSV'yi büyüleyecek
Dünya çapında hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşan, Modern-Klasik Müzik bestecisi ve piyanist Büşra Kayıkçı, 24 Kasım tarihinde yayımladığı Places isimli yeni albümünün lansman konserini 17 Aralık Pazar akşamı Salon İKSV'de gerçekleştiriyor

Konser biletleri satışa açıldıktan sonra henüz 24 saat dolmadan tükenen sanatçı, gördüğü yoğun ilgiden dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Son albümü Places'ı Türkiye'de ilk defa canlı olarak perform edecek olan Büşra Kayıkçı, Türkiye'deki konserlerinin devam edeceğinin de müjdesini verdi. Büşra Kayıkçı’nın yeni albümü “Places/Mekânlar”, 2019'da yayınlanan çıkış albümü “Eskizler”in hem devamı hem demlenmiş, olgunlaşmış bir uzantısı. “Eskizler”de olduğu gibi, yeni albümünde de Kayıkçı’nın yaklaşımı sinestezik; müzik ve mimariyi harmanlayan, birlikte kurgulayan bir düşünceye dayanıyor. Fakat yeni albümün başka bir özelliği daha var: mimari-müzik’in yalnızca belirli disiplinlerarası yöntemlerle yapılmak zorunda olmadığını, farklı yolların ya da seslerin de mümkün olduğunu göstermek.
 

Bir kompozisyon gibi
İlk albümünü piyano eskizleri olarak kurgulayan Kayıkçı, yeni albümü “Mekânlar”da bunu bir adım ileri taşıyor: “Bir kompozisyona başlarken o ilk çizgiyi çizmeden önce bir hikâye yazmamız gerektiği öğretildi bize. Orası nasıl bir yer olacak? Kimler yaşayacak? Ne kadar süre kalacak? Bu sorular etrafında detaylı metinler yazardık.” Şimdi, ilk albümünden dört yıl sonra, “müzikten mekâna doğru” hareket eden yolculuğunda yöntemi tersine çeviriyor ve ona ilham veren mekânların müziğinin peşine düşüyor. “Albümde yer alan parçalar pandemi kısıtlamaları sırasında yazıldı… Hapsolmuş gibiydim ve gitmek istediğim yerleri hayal edip durdum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.