İzzet Altınmeşe’den türkü gecesi

İzzet Altınmeşe’den türkü gecesi
Türk Halk Müziğinin usta ismi İzzet Altınmeşe , Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde verdiği konserde, seyircileri hem duygulandırdı, hem de coşturdu.

Küçükçekmece Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Türk Halk Müziği sevenleri için özel bir programa daha imza attı. Şef Zeki Adsız yönetimindeki, İBB Türk Halk Müziği Topluluğu, Halk müziğinin güçlü sesi, türkü sevdalısı, müzikal duruşuyla gönüllerde taht kuran ünlü sanatçı İzzet Altınmeşe ile birlikte Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.
“Sadece ülkemizde değil Tüm Dünyada Barış Olsun” diyerek sözlerine başlayan İzzet Altınmeşe; “Umarım sizler için çok güzel bir türkü gecesi olur. Bu akşam, Böyle türkü sevdalısı bir topluluğun önünde olmaktan dolayı son derece mutluyum’’ dedi.
Her yöreden türkü okudu
 Sözü ve bestesi kendisine ait olan ‘’Fırat’’ türküsüyle konsere başlayan Altınmeşe, Urfa’dan, Sivas’a, Kırşehir’den Erzurum’a, Trakya’dan, Karadeniz’e bütün yörelerimize ait birbirinden güzel türküleri okudu. Tüm şehitlerimiz için, ‘Mezarımı Derin Edin Dayanmaz Ana Yüreği’ adlı Ağıtı okuduğunda salonda duygulu anlar yaşandı.  Konser esnasında seyircilerden gelen türkü taleplerini de seslendiren Altınmeşe, türkü aralarında yaptığı esprili sohbetlerle seyirciyi kahkahaya boğdu.
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan İzzet Altınmeşe ve İBB Türk Halk Müziği Topluluğu gösterdikleri performansla seyircilerden tam not aldı. Konser bitiminde sahneye çıkan Başkan Aziz Yeniay, Altınmeşe ve Şef Adsız’a çiçek takdim ederek, Küçükçekmecelilere böylesine dolu bir türkü gecesi yaşattıkları için teşekkür etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.