‘Kırt Kırt ile Cırt Cırt’

‘Kırt Kırt ile Cırt Cırt’
Sadri Alışık Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘KIRT KIRT İLE CIRT CIRT’, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde oynadı.
 
 
Savaş Özdemir tarafından kaleme alınan ‘Kırt Kırt ile Cırt Cırt’ adlı çocuk oyunu çocuklara güzel bir hafta sonu eğlencesi sundu. İki sevimli kımıl zararlısı olan Kırt Kırt ile Cırt Cırt’ın çiftlik insanlarıyla geçen eğlenceli mücadelesini konu alan oyunu, salonu dolduran yüzlerce Küçükçekmeceli çocuk ilgiyle seyretti. Ceren Menekşedağ, Dinçer Simsar, Elif Kısaç, Gaye Turgut, Gizem Ertürk, Gürcan Salihoğlu, Muaz Ete, Nihan Ekitöz, Onur Kırat, Sebla İblikçi, Serhat Yıldız ve Yiğit Pakmen’in başarılı bir oyunculuk sergilediği oyunu Nihat Alptekin yönetti.
 
TABİAT ANA YAKARIŞLARI DUYUNCA
 
Tek perdelik müzikli oyunun konusu ise şöyle: Kızı ile birlikte Düşler Bahçesi adlı çiftliğinde çiftçilik yapan baba, iklimin değişmesinden dolayı sebzelerin iyi yetişmemesine çok üzülür ve hasta olur. Son kez Tabiat Ana’ya yalvararak toprağa sebze tohumları atar. İki sevimli kımıl zararlısı olan Kırt Kırt ile Cırt Cırt da sebzeler yetişmediği için aç kalmışlardır ve çok mutsuzdurlar. Bir süre neden doğanın bu hale geldiğini tartışırlar ve sürekli birbirleriyle didişirler. Nihayet, Tabiat Ana, kızın ve babanın yakarışını duyar ve sebzeleri olgunlaştırır. Büyülü bir atmosferle Salatalık, Domates, Havuç, Isırgan Otu canlanıp, kız ve baba ile tanışırlar. Onlara yardım etmek için Tabiat Ana tarafından gönderildiklerini söylerler. Sebzelerin çiftlikte yeşerdiğini gören Kırt Kırt ve Cırt Cırt karınlarını doyurmak için, sebzeleri yemek için harekete geçer...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.