KOSTÜM MÜZESİ’NDE DÜNYANIN RENKLERİ

KOSTÜM MÜZESİ’NDE DÜNYANIN RENKLERİ
12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde bir ilke daha imza atarak Türkiye'nin tek kostüm müzesi açıldı. Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumunun yoğun çabasıyla oluşturulan müzede 11 yılda festivale gelen 167 ülkenin kostümleri yer
Büyükçekmece- Mimarsinan’da Erdoğanlar Mobilya ve Arıtay Mobilyanın sponsorluğunda, 2 katlı tarihi bir mekanda açılan Dünya Kostümleri Müzesi’nin birinci katında Dünya ülkelerinin kostümleri, ikinci katında ise Türk kültürünü yansıtan kostümler sergilenecek.
 
Bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Festivale katılan konuk sanatçıların hediye ettiği kostümlerden oluşturdukları koleksiyonun gelecek nesiller tarafından hassasiyetle korunması gerektiğini söyledi.
Akgün “Bu festival kendi katagorisinde birinci olmaya ve fark yaratmaya devam edecek. Belki şimdi bu müzenin değeri yeteri kadar bilinmeyecek ama gelecek kuşaklar bu müzenin yapımından dolayı emeği geçen herkese teşekkür edecektir” dedi. Yapının mimarı Coşun Aksu ise binanın 110 yıllık bir bina olduğunu dile getirerek “buna benzer tarihi mekanlar çökme tehlikesiyle karşı karşıya.Bu binaların yaşatılması için en uygun kültürel aktiviteler kullanılmalı.Bu noktada bizler çok şanslıyız çünkü Başkanımız bize sonsuz destek verdi” şeklinde konuştu.
 
Müze içindeki kostümler her üç ayda bir yenileceğini ve pazartesi günü dışında müzenin her zaman ziyaret edilebileceğini söyleyen Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu müzenin Mimarsinan’ın çehresini değiştireceğini söyledi. Açılışa Türkiye Musevi Cemaati Hahambaşı Müşaviri Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Güney Kore Kardeş Şehri Cheonan meclis üyesi Hyong Chung,KKTC Gençlik Daire Başkanvekili Gencay Eroğlu ,KKTC Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve çok sayıda yerli-yabancı konuk katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.