Madımak neden müze olmuyor?

Madımak neden müze olmuyor?
Yassıada için harekete geçen Günay'a Sivas'ta katledilen aydınların yakınları sordu.
Adnan Menderes ve dönemin siyasilerinin yargılandığı Yassıada’nın müze olacağını dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nin yobazlar tarafından kuşatılıp yakılması sonucu yaşamını yitiren aydınların yakınları tepkili.

Günay, yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirildiği günden bu yana, yeni dönemde bakanlığın öncelik verdiği konulardan birinin de Yassıada’nın müze yapılması olduğunu belirtiyor. Günay’ın bu yöndeki açıklamalarına Madımak’ta yaşamını yitiren aydınların yakınları tepki gösterdi. Şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı, “Madımak’ın müze olması için taleplerini başta Bakan Günay olmak üzere tüm siyasilere ilettiklerini” belirtti.

Akatlı şöyle konuştu: “1 Temmuz günü bir mektup yazmış ve bu mektubu ilgili herkese iletmiştim. Sizin hiç babanız yandı mı diye sormuştum. O yazıya Bakan Günay başta olmak üzere devletin herhangi bir yetkilisinden yanıt gelmedi. Kulak arkası edildi. Günay, Cumhuriyet’te, Fazıl Say ile ilgili çıkan yazımın ardından beni aradı. O gün de aynı talebi dile getirdim. Ancak Sayın Bakan, kendi dönemlerinde oradaki kebapçının kaldırılmasıyla gurur duyuyor. Müze ile ilgili olarak söz sahibinin valilik olduğunu belirtiyor. Madımak’taki kebapçı kapatıldı, ne idüğü belirsiz bilim ve kültür merkezi yapıldı diye içi rahat olmamalı Sayın Bakan’ın. Biz, ‘Sorumluluk valilikte. Benim işim değil’ anlayışını kabul etmiyoruz. Yassıada müze olabiliyorsa Madımak da müze yapılabilir. Yassıada müze olabiliyor da Madımak neden olmuyor?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.