Milli şair Mehmet Akif'e anma....

Milli şair Mehmet Akif'e anma....
İstiklâl Marşı’mızın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 74. yıldönümünde Küçükçekmece Belediyesi tarafından hazırlanan özel programda anıldı. Ünlü tiyatrocu ve TV dizilerinin başarılı karakter oyuncusu Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy’u canland
Safahat adlı tiyatro oyunundan pasajlar sunan Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif’in rolüne girerek, şairin unutulmaz şiirlerini yorumladı. Halkalı Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden’in yanı sıra Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Burç Koleji, Arif Nihat Asyalı, Dr. İffet Onur ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

ÖMRÜ YOKLUKLAR İÇİNDE GEÇTİ

Mehmet Akif’in hayatından kesitlerin sunulduğu programda, şairin edebi kimliği, örnek kişiliği, ahlaki değerlere bağlılığı vurgulanırken, Ersoy'un sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü, kültürel değerleri korumaya ve vatanına adadığına işaret edildi. Oyunun kurgusu içinde Mehmet Akif'in kendinden sonraki nesle bıraktığı emanetine gösterilen duyarsızlığın işlendiği oyun, "Eğer Mehmet Akif yaşasaydı bu halimize ne derdi? " sorusunu akıllara getirdi.

MISIR APARTMANI MÜZE OLACAK

“Dördüncü kez kıymet verip ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Demek ki Asım’ın Nesli tükenmemiş.” diyen Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy’un vefat ettiği İstiklal Caddesi’nde bulunan Mısır Apartmanı için müzeleştirme çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Seyircilerden bu çabalarına destek isteyen Yenilmez, müzeyi 20 Aralık 2011’de açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.