Özgür Abi miniklere Mevlana’yı anlattı

Özgür Abi miniklere Mevlana’yı anlattı
Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren eğlenceli bilginin adresi Bilgi Evleri öğrencileri, tiyatro sahnelerinin ve ekranların sevilen ismi Özgür Özgülgün’le ‘Kitaplara Yolculuk’ adlı söyleşide bir araya geldi.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide ünlü oyuncu, ilköğretim öğrencilerine 10-17 Aralık tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle anılan Mevlana Hazretleri’ni Yazar Nefise Atçakarlar’ın çocuklara hitaben yazdığı ‘Mevlana Sevgi Güneşi’ adlı kitaptan anlattı.

Yeni bilgilerle tanıştılar

Özgülgün, Mevlana’nın Konya’ya gelişi, Şems-i Tebrizi ile tanışması, kişiliği, aile yapısı ve daha birçok özelliği ile ilgili olarak öğrencileri bilgilendirdi. Eğlenceli bir dil ve masalsı bir ses tonuyla anlatımını gerçekleştiren ünlü oyuncu, kendisini dinlemeye gelen minikleri Mevlana hakkında bugüne dek bilmedikleri pek çok yeni bilgiyle tanıştırdı.

Şeb-i Arus ve anma törenleri

Her yıl 10-17 Aralık tarihlerinde Konya’da Mevlana Hazretleri’ni anmak için Şeb-i Arus törenleri düzenlendiğini ifade eden Özgülgün, bu tarihlerde yerli yabancı pek çok turistin Konya’ya akın ettiğini söyledi. Sema törenlerinin anlamı ve önemine de değinen sanatçı, Sema sırasında yapılan tüm hareketlerin bir anlamı olduğunu dile getirerek, “Semazenler, göklerdeki gezegenlerin, maddelerdeki atomların dönüşü ile birlikte dönerek Allah-u Teala’yı anıyor. Mevlana; Sema için yaratıcıya aşık olanlara gıdadır, demiştir. ” diye konuştu.

Programa katılan öğrencilere Nefise Atçakarlar’ın ‘Mevlana Sevgi Güneşi’ adlı kitabı hediye edilirken, Özgür ağabeyleriyle birlikte eğlenceli bir tarih yolculuğuna çıkan minikler, Hz.  Mevlana’nın sevgi ve bilgelik dolu dünyasını keşfetme fırsatı buldu. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.